16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăGDPRConsumul de larve de trântor îmbunăţeşte potenţa sexuală

Consumul de larve de trântor îmbunăţeşte potenţa sexuală

La Stupina din curtea Liceului Apicol a avut loc o lecţie de apicultură practică, susţinută de Adrian Siceanu, Directorul Institutului de Cercetare şi Dezvoltare pentru Apicultură Bucureşti. Acesta a prezentat invitaţilor modul în care se recoltează veninul de albine, polenul şi păstura, prezentare urmată de o degustare inedită, de la miere şi până la larve de trântor.

Pe parcursul a două ore, Adrian Siceanu a vorbit despre beneficiile stupului, explicând invitaţilor cum lucrează şi cum se organizează albinele în stup. Astfel, am aflat că veninul de albine conţine o mare varietate de substanţe active, care, în ciuda conotaţiei neplăcute, asociată denumirii de venin, sunt foarte importante pentru organismul uman, dar şi că larvele de trântor îmbunătăţesc potenţa sexuală, fiind echivalentul românesc al pastilelor Viagra. Larva de trântor are nişte particularităţi biologice care o face deosebit de valoroasă, mai ales în cea de-a noua zi de la depunerea oului, având în corpul său întreaga cantitate de hrană administrată de albină: lăptişor de matcă, amestec de miere şi polen. Până în ziua a noua, larva consumă întreaga cantitate de hrană, pe care o acumulează în interiorul ei, sub formă de “corp gras”, o hrană extraordinar de valoroasă, care în etapa următoare , până la 24 de zile, asigură materia primă pentru ca larva să se transforme în adult. Pe lângă conţinutul valoros în proteine, lipide hormoni, minerale, în acest stadiu, organele sexuale masculine sunt deosebit de dezvoltate. Larvele de trântor, care pot fi procurate de la apicultori, pot fi consumate ca atare sau sub formă de apilarnil, un bun reglator al metabolismului corpului uman. Datorită conţinutului relativ mare în testosteron, apilarnilul este recomandat sportivilor şi persoanelor care depun un efort fizic mare. “Înainte de revoluţie şi firma Farmec procesa apilarnilul, însă acum acesta poate fi procurat doar de la apicultori. Noi, Institutul de Cercetare şi Dezvoltare pentru Apicultură, am putea să reluăm procesarea apilarnilului, avem acest potenţial şi chiar intenţionăm în perioada următoare să repunem pe piaţă formulele de bază”, ne-a declarat directorul institutului.

Tratarea reumatismului şi a sclerozei multiple, cu ajutorul veninului de albine

Veninul de albine este utilizat din vechime în medicina tradiţională, însă metodele moderne de tratament constau în aplicarea de injecţii, a terapiei în puncte de acupunctură, în medicina orientală. Principalele afecţiuni în care veninul de albine îşi probează eficacitatea sunt cele reumatismale, nevralgiile, scleroza multiplă, dar şi ca stimulent al sistemului imunitar.

Polenul ajută la regenerarea celulelor hepatice

Polenul este elementul reproducător masculin al florilor pe care albina îl colectează şi îl amestecă cu secreţiile lor salivare şi nectar pentru a-l depozita în stup ca rezervă de hrană proteică. Fără polen, viaţa coloniei ar fi imposibilă. În medicină, polenul, ca şi derivatul său natural, păstura, au un rol deosebit în vindecarea bolilor hepatice, ajutând la regenerarea celulelor ficatului, fiind totodată şi un excelent factor natural de prevenire a procesului de îmbătrânire.

Târgul Naţional al Mierii

Cea de-a şasea ediţie a Târgului Naţional al Mierii, organizată de către Asociaţia Crescătorilor de Albine şi Institutul de Cercetare şi Dezvoltare pentru Apicultură, va avea loc, în perioada 20-22 aprilie, pe platforma Apicolă Băneasa din Bd. Ficusului. La eveniment au confirmat prezenţa peste 100 de participanţi – apicultori din toată ţara, dar şi producători de tehnică, ustensile şi echipamente pentru apicultură, din ţară şi din străinătate, aceştia din urmă beneficiind de spaţiu de expunere prin reprezentanţii lor în România.

 

 

 

 

Cele mai citite

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Șefa Administrației Spitalelor București, la DNA

Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Oana Sivache, s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a fi audiată...
Ultima oră
Pe aceeași temă