Te poţi proteja de cancer în mod natural dacă ai un stil de viaţă sănătos, iar mâncarea sănătoasă este primul ingredient al unui plan de prevenţie. Iată cinci vitamine care au efectul de a ţine departe mai multe tipuri de cancer, prezentate de Care2.com şi citate de ziare.com.
Beta-carotenul este un precursor al vitaminei A care se regăseşte în majoritatea legumelor verzi sau portocalii precum morcovii, cartofii, spanacul sau alte legume verzi. Te poate proteja de toxine asociate cu cancerul de plămân. Un alt studiu a arătat că foştii fumători care mănâncă multe legume bogate în beta-caroten în fiecare zi au un risc mai scăzut de a face cancer de stomac sau de plămâni.
Vitamina B6 este esenţială pentru un sistem imunitar sănătos şi ajută la protejarea sistemului respirator de poluare sau infecţii. Studiile au arătat şi că protejează de cancerul cervical. Se regăseşte în morcovi, mere, carne, banane, legume verzi şi cartofi.
Vitamina C, care poate fi obţinută din citrice, poate proteja de cancer de sân, cancer ovarian sau cervical.
Acidul folic sau vitamina B9 protejează de cancerul cervical şi poate fi găsit în varză, ouă, citrice, legume verzi şi carnea de peşte.
Vitamina E te poate proteja de cancerul intestinal şi este un antioxidant puternic, ce reduce efectul poluanţilor asupra celulelor: se poate obţine din consumul de ouă, germeni de grâu, ficat, uleiuri vegetale nerafinate şi legume.