7.3 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeGDPRCe ar trebui să conţină lista ideală de cumpărături

Ce ar trebui să conţină lista ideală de cumpărături

Aşa cum bine ştii, există alimente care odată consumate îţi dau o senzaţie de bine, altele care te fac să te simţi greoi şi altele după care te cuprinde brusc somnul. Despre unele, organismul ştie intuitiv ce efecte va obţine, despre altele n-ar fi rău să te documentezi puţin. Site-ul Self, citat de ziare.com, a alcătuit o listă a alimentelor care nu trebuie să lipsească de pe lista ta de cumpărături dacă te simţi tensionat şi cu o pornire de neoprit de a face cerere de concediu.

Pentru o stare pozitivă

Recomandate pentru un astfel de efect sunt migdalele, iaurtul fără grăsimi, somonul, scoicile, crevetele şi nucile. Vitamina B conţinută de acestea stimulează producţia de serotonină, ajutându-te să te relaxezi, explică Paul Lachance, profesor la Universitatea Rutgers, în New Jersey. Alege nucile pentru Vitamina B6, iar peştele şi iaurtul pentru conţinutul lor de Vitamina B12.

Pentru a-ţi ţine în frâu furia

Stresat cum eşti, s-ar putea să izbucneşti exact când nu trebuie. Pentru a preîntâmpina astfel de momente, consumă avocado, banane, porumb, cartofi şi fasole. Ori de câte ori simţi că vei avea o răbufnire, apelează la alimente bogate în potasiu, care te ajută să-ţi coborî presiunea arterială, explică Brie Turner-McGrivev, dietetician din cadrul University of North Carolina at Chapel Hill.

Pentru a dormi buştean

Când stresul îţi dă târcoale, şi somnul are de suferit. Pentru a fi sigur că aşa ceva nu se întâmplă (ar fi ultimul lucru de care ai avea nevoie) fă-ţi rezerve de linte, năut, ovăz, seminţe de dovleac şi spanac. Magneziul conţinut de aceste alimente acţionează ca un tranchilizant care relaxează muşchii, vasele de sânge şi tractul gastrointestinal. În plus, mineralele joacă un rol important în creşterea nivelului de serotonină, explică Bonnie Taub-Dix, din cadrul American Dietetic Association.

Pentru un sistem imunitar mai puternic

Dacă totuşi n-ai reuşit să scapi de stres, aşteaptă-te să vezi efecte secundare şi în ceea ce priveşte sănătatea, pentru că stresul slăbeşte sistemul imunitar. Nu evita în această perioadă afinele, broccoli, ardeii graşi, kiwi, căpşunile şi roşiile. Legumele şi fructele bogate în Vitamina C reduc efectele stresului asupra sistemului imunitar, explică Paul Lachance, din cadrul Universităţii Rutgers.

Cele mai citite

Geoană, mesaj de Ziua Națională

După ce Moldova şi Ţara Românească au devenit o singură ţară, sentimentul unităţii a crescut şi toate teritoriile locuite de români au început să...

Geoană, mesaj de Ziua Națională

După ce Moldova şi Ţara Românească au devenit o singură ţară, sentimentul unităţii a crescut şi toate teritoriile locuite de români au început să...

Google sărbătorește Ziua Națională a României cu un doodle special

Motorul de căutare Google a marcat Ziua Naţională a României cu un doodle special dedicat Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. Cei care au...
Ultima oră
Pe aceeași temă