Boabele de cacao contin anumiti compusi care contribuie la dilatarea vaselor sangvine si pot fi folosite in combaterea hipertensiunii arteriale, informeaza dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Cercetatorii germani de la Universitatea din Koln au dorit sa afle daca acesti compusi, luati sub forma unor suplimente alimentare , pot sa reduca hipertensiunea, considerat unul din factorii de risc major in declansarea infarctului si a atacului cerebral.
Totodata, aceste pastile ar putea fi o metoda naturala si mai sanatoasa de combatere a acestei afectiuni, in comparatie cu medicamentele care inhiba sinteza colesterolului, folosite in terapiile actuale. In Marea Britanie sase milioane de persoane folosesc aceste medicamente.
Cercetatorii germani de la Universitatea din Koln au testat cu succes 48 de voluntari, barbati si femei suferind de hipertensiune. Acestia au primit cate o capsula continand 1 gram de polifenoli, niste antioxidanti naturali prezenti in boabele de cacao. Ei sporesc concentratia de oxid nitric din organism, care contribuie la dilatarea vaselor sangvine.