1.2 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeGDPRAvertizare: datoriile ingrasa!

Avertizare: datoriile ingrasa!

Un studiu recent realizat de cercetatori germani arata ca problemele financiare cauzate de criza economica nu ne fac sa strangem cureaua si astfel sa ne mentinem silueta, ci dimpotriva: stresul cauzat de datorii ingrasa.  

Potrivit cercetatorilor, datoriile cresc nivelul de stres iar atunci cand sunt stresati, oamenii mananca impulsiv, pentru a-si ridica moralul. Mai mult, acestia incep sa cumpere mancaruri mai ieftine si nesanatoase, motiv pentru care se ingrasa, transmite Reuters.

"O persoana isi alege mancarea si in functie de posibilitatile financiare. Mancarurile cu multe calorii ca snacks-urile sunt mai ieftine decat alte mancaruri ca fructele sau legumele", spune autoarea studiului, Eva Muenster, de la Universitatea din Mainz, Germania, autoarea studiului.

In SUA si Marea Britanie somajul si numarul de locuinte pierdute din pricina datoriilor cresc vertiginos. Datoriile maresc si riscul de imbolnavire de unele boli cronice, in conditiile in care acordam mai putin timp activitatilor de relaxare.

Cele mai citite

Mersul trenurilor 2023-2024 intră în vigoare de astăzi

Noul mers al trenurilor 2023-2024 intră în vigoare din 10 decembrie, potrivit unui comunicat al CFR Călători. „Pentru a oferi accesibilitate la transportul pe calea...

Cifre îngrijorătoare. FMI atrage atenția că pensiile nu vor mai putea fi plătite

Deși noua lege a pensiilor face ca atât femeile și bărbații să se pensioneze la 65 de ani, inevitabilul se va produce și anume...
Ultima oră
Pe aceeași temă