9.7 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeGDPRAi probleme cu alcoolul? A fost inventată pastila care nu te lasă...

Ai probleme cu alcoolul? A fost inventată pastila care nu te lasă să te îmbeţi

Cercetătorii au inventat o pastilă care are un efect de genul “rămâi treaz”, pastilă ce poate fi benefică pentru cei care se îmbată prea repede, limitând efectele alcoolului asupra creierului, conform dailymail.co.uk.

Într-un experiment destul de interesant, mai mulţi şoareci au primit destul alcool încât să cadă sau să nu se mai poată deplasa, însă medicamentul adiministrat şi-a făcut efectul astfel încât animalele au trecut cu brio testul alcoolului.

Cercetătorii americani şi cei australieni s-au concentrat pe modul în care alcoolul afectează celulele gliale, celule care se găsesc în 90 la sută din creier. Aceste celule au un rol crucial în sistemul imunitar, ajutând la combaterea infecţiilor. Experimentul stopează această imunitate producând un efect remarcabil: a oprit şoarecii care au primit alcool să se îmbete, relatează cei de la British Journal of Pharmacology.

Oamenii de ştiinţă spun că această pastilă este destinată celor care fac greşeli şi apoi le regretă. Poate fi o scuză destul de bună pentru cei cu chef de băutură.

“Pentru un şoarece care se îmbată, efectul este similar cu cel al unui om care se află sub influienţa băuturilor alcoolice. Sistemul de coordonare nu mai funcţionează în mod corespunzător. Dacă împiedicăm aceste celule ale imunităţii să mai acţioneze, animalele nu se vor mai îmbăta”, a declarat Mark Hutchinson, un cercetător de la Universitatea din Adelaide.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă