8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăGDPRAdevărul despre epilarea laser vs. epilarea IPL

Adevărul despre epilarea laser vs. epilarea IPL

De aproximativ cinci ani, epilarea definitivă în România a luat un avânt puternic, iar pe piaţă au apărut din ce în ce mai multe saloane cosmetice care oferă acest tip de proceduri. Puţine femei ştiu însă ce tip epilare definitivă le este cea mai indicată, iar decizia finală este luată nu neapărat prin prisma calităţii, cât mai ales prin cea a preţului. Reporterii românialiberă.ro au discutat cu specialişti în domeniu pentru a afla care tehnică de epliare definitivă este mai eficientă şi la ce riscuri se expun româncele care folosesc noile tehnici de înfrumuseţare.

Epilarea definitivă prin lumină terapeutică se numeşte fotoepilare şi se poate realiza prin două modalităţi: epilarea laser sau epilarea IPL (Intense Pulsed Light). Majoritatea cabinetelor cosmetice oferă tehnologia IPL deoarece echipamentele sunt mai ieftine, motiv pentru care nici perfomanţele nu sunt la fel de uimitoare ca în cazul epilării cu laser.

Un laser performant costă în jurul a 100.000 euro, în timp ce un echipament IPL costă uneori chiar şi sub 10.000 euro. Sigur că există şi IPL-uri de calitate, care ajung la 30.000 euro, iar clinicile de top deţin astfel de echipamente.

„Laserul acţionează pe o singură lungime de unde, în timp ce IPL utilizează un spectru larg de lungimi de undă a luminii. De aceea, IPL este nespecific în comparaţie cu laserul care este specific, motiv pentru care laserul este mai eficient, fiind necesare mai puţine şedinţe decât în cazul IPL”, a explicat Andreea Iftimie, medic estetician şi manager medical al clinicii Coquette.

Clientele ar trebui să ştie că laserele pentru fotoepilare sunt accesibile numai în centrele medicale şi sunt manevrate exclusiv de către medici. Singurul dezavantaj al laserului faţă de IPL este că poate distruge numai foliculii ce se găsesc în punctul focal specific, corespunzător lungimii de undă emise.

Tipuri de laser

Dintre toate tipurile de laser utilizate pentru epilarea defintivă, cele mai eficiente sunt laserele Alexandrit de la Candela, deoarece au o lungime de undă laser care este cea mai potrivită pentru tipul de piele şi de păr întâlnite în România. În cazul pielii închise la culoare se recomandă laserul de tip Nd-Yag, pentru că protejează pielea de arsuri. Totuşi, numărul de şedinţe necesare este sensibil mai mare faţă de laserul de tip Alexandrit.

Care sistem este până la urmă cel mai bun?

Nici un sistem nu se potriveste tuturor pacienţilor. Fotoepilarea eficientă necesită combinarea a 2-3 sisteme pentru a obţine efecte maxime pentru majoritatea tipurilor de păr şi piele. Caracteristicile firului de păr se pot schimba pe durata tratamentului de la gros la fin, ceea ce poate conduce la schimbarea echipamentului şi parametrilor cu care se lucrează. Persoanele cu un contrast cât mai mare între culoarea pielii şi a părului vor avea mai mult succes folosind laserul. De asemenea, firul de păr mai gros dă rezultate mult mai bune în cazul laserului, decât în cazul IPL, la fel cum se întâmplă şi în cazul gambelor şi zonelor bikini şi axilă. În principiu toate zonele care sunt mai dense în păr răspund mai bine la epilarea laser decât IPL.

„Şedinţele de epilare definitivă trebuie să fie precedate de un consult de evaluare prin care se poate stabili exact ce tip de epilare ţi se potriveşte şi de căte şedinţe de epilare ai nevoie. O capcană în care femeile cad des este garantarea rezultatelor după 3-5 şedinţe”, avertizează Andreea Iftimie.

Epilare definitivă şi nu prea

Epilarea folosind metoda laserului sau cea IPL este definitivă pe zonele non-androgenice, dar nu totală. Acesta înseamnă că pe zonele pe care părul nu creşte după un model masculin, foliculii piloşi distruşi nu vor mai creşte din nou, însă nu toţi foliculii pot fi distruşi.

„În funcţie de zona tratată, epilarea poate atinge un procent mai mic sau mai mare. De pildă, pe gambe poate atinge 95%, iar pe coapse 70%. De aceea după numărul iniţial de şedinţe, în momentul în care mai mulţi foliculi piloşi au parcurs tot ciclul de creştere şi au revenit în fază anagena, unele persoane aleg să mai aibă o şedinţă de “finisare”, pentru a avea pielea complet curăţată”, explică Iftimie.

Ce riscuri există

Există un număr de contraindicaţii pentru tratamentul cu laser sau IPL, printre care anumite medicamente ce fotosensibilizeaza pielea sau expunerea recentă la soare. În afară de acestea, uneori pielea poate răspunde neaşteptat, ceea ce are că rezultat arsuri minore şi tranzitorii, fără a lăsa urme în timp. În schimb, specialiştii explică faptul că laserul sau lumina intens pulsată nu pot afecta organismul sau determina apariţia cancerului de piele, aşa cum se tem unele femei.

Cât costă epilarea definitivă

Deşi există diferenţe de preţ între costurile echipamentelor, la clinicile Coquette tratamentele de epilare definitivă cu laser au acelaşi preţ ca tratamentele IPL. O şedinţă pentru mustaţă este 30 euro, pentru axilă sau zona inghinală este 50 euro şi pentru picioare integral 200 euro. Există varianta achitării în avans a unui pachet compus din 5 şedinţe, care beneficiază de reducere de 10% pentru preţul fiecărei şedinţe. Consultaţia de la începutul tratamentului este gratuită.

De 8 ani pe piaţă, Coquette Beauty Clinique este acum considerată clinica ce a pus bazele epilării definitive în România, fiind luată drept reper în acest domeniu.

„Experienţa îndelungată şi extinsă pe multe cazuri de pacienţi trataţi ne permite sa evaluăm şi să controlăm cu cea mai mare acurateţe posibilă procesul de epilare definitivă. Şi toate acestea la preţuri care să transforme acest procedeu într-un demers estetic firesc, fără a avea dimensiunea de lux”, declară Andreea Iftimie, manager medical al clinicii Coquette.

Epilare definitivă la preţ unic

Nomasvello e prima franciză de înfrumuseţare – epilare definitivă şi întinerire facială – la preţ unic care a intrat pe piaţă din România anul trecut. Indiferent de zona epilată, costul este acelaşi – 30 de euro/ şedinţa.

„Femeile care apelează la serviciile clinicii Nomvasvello, îşi doresc rezultate foarte bune, fără durere, pe termen lung şi la un preţ corect. Speciliştii de la clinica Nomasvello folosesc lumina intens pulsată (IPL) pentru epilarea definitivă, iar preţul este unic indiferent de zona tratată – 124 de lei”, spune Nicoleta Mincu, director de dezvoltare Nomasvello România..

În Bucureşti, prima locaţie Nomasvello s-a deschis în iunie 2010 şi, în primele şase luni a înregistrat o cifră de afaceri de 130 000 de euro. De atunci şi până acum, s-au mai deschis încă două centre în Bucureşti şi unul în Timişoara. În martie, se vor mai deschide încă 2 centre Nomasvello în Bucureşti.

Brand-ul ocupa primul loc în topul locaţiilor de fotoepilare şi fotorejuvenare din Europa.

 

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă