34.8 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăGDPR40 de copii aflaţi în tabără la Ocna Şugatag a ajuns la...

40 de copii aflaţi în tabără la Ocna Şugatag a ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

Un număr de 40 de copii din 48 aflaţi într-o tabără de dans sportiv la Ocna Şugatag au ajuns, joi seară, la Spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare şi la mai mulţi medici de familie, cu toxiinfecţie alimentară, în prezent doar doi dintre aceştia fiind încă internaţi, informează Mediafax.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Baia Mare, Viorica Cherecheş a declarat, vineri, că doar o parte din copiii sosiţi la spital au avut nevoie de tratament perfuzabil.

„Aseară (joi seară – n.r.) au ajuns 15 copii la spital. Au fost consultaţi şi s-a descoperit că au forme uşoare de toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat miercuri seară piure cu caş pane. O parte din copiii sosiţi la spital au rămas o perioadă sub tratament perfuzabil, iar ceilalţi au fost trimişi acasă. În această dimineaţă au mai venit doi copii, care acuzau diaree şi uşoară deshidratare, aceştia fiind singurii internaţi în prezent. Toţi copiii au venit dintr-o tabără de dans sportiv de la Ocna Şugatag şi au vârste cuprinse între 8 şi 12 ani. În tabără se aflau 48 de copii, iar dintre aceştia 40 au acuzat stări de rău. La noi au ajuns 17 copii, inclusiv cei doi sosiţi în această dimineaţă, iar pe ceilalţi i-au dus părinţii la mai mulţi medici de familie”, a declarat managerul Viorica Cherecheş.

Potrivit cadrelor didactice care însoţeau copiii în tabără, 40 din cei 48 de copii cazaţi la un hotel al sindicatelor din Ocna Şugatag au început să se simtă rău de miercuri seară, având febră, dureri de burtă şi vărsături, după ce au mâncat piure şi caş pane.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş au declanşat o anchetă, urmând să fie recoltate probe din alimentele consumate de copii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă