13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuIvermectina-medicamentul care poate salva omenirea de COVID 19

Ivermectina-medicamentul care poate salva omenirea de COVID 19

Pe parcursul unui an de Pandemie, lumea, și în mod esențial, cea medical-științifică, este scindată în tabere cu opinii diferite privind mai multe aspecte ale problematicii. De la cele legate , la început, de originea și momentul apariției virusului, apoi la cele privitoare la măsurile de prevenire și protecție sanitară-folosirea dezinfectanților, purtatul măștii sanitare, restricțiile de deplasare, până la eficacitatea unui vaccin sau altul. Noua controversă mondială, și nu doar în lumea medicală, a fost provocată de varianta utilizării Ivermectinei.

Dr. Adina Alberts, medic primar a răspuns, pe această temă, întrebărilor ”România liberă”.
 
Reporter: Ce v-a determinat să vă angrenați în această campanie de informare a opiniei publice despre tot ce înseamnă, dacă putem numi așa, „fenomenul COVID 19”?

Dr. Adina Alberts: Este vorba de o problematică medicală, sanitară, socială nemaintîlnită. Este o temă, un fenomen fără precedent în istoria modernă a omenirii. Nu aș fi putut să tac, să nu iau atitudine.
 
Reporter: Vă asumați riscuri.Vă simțiți în pericol? Ati fost vreodată amenințată? Atât de serios încât să sesizați Poliția, de exemplu?

DR. Adina Alberts: Au fost amenințări cu plîngeri la DNA, reclamații la Ministerul  Sănătății, la Colegiul Medicilor. Si chiar in direct, la un post de televiziune,  dl Marius Pieleanu mi-a spus că ceea ce fac eu subminează securitatea națională și că trebui să am grijă, că nu ne jucăm cu așa ceva”.
 
Reporter:Vă deranjează reacțiile unor dintre confrați

Dr. Adina Alberts: Nu. Reacțiile negative ale unor confrați sunt explicate prin necunoaștere și neinformare sau prin interese.Sunt foarte mulți colegi, însă, care știu că am dreptate.
 
Reporter: Pandemia a trecut, de un an de zile, prin mai multe faze.Faza descoperirii virusului, faza WUHAN. Faza apariției și răspândirii în Europa. Cu toată isteria creată de prezentarea cifrelor apocaliptice ale infectărilor, deceselor. Cu toate dramele extrem de mediatizate, poate, uneori, exagerate în mod suspect.   Acum avem de a face cu episodul Ivermectina. Pro sau contra. Ajută și vindecă sau este cancerigenă, cum spun unii? 
 
Dr. Adina Alberts: Ivermectina cancerigenă ?!? Nimic mai fals. Ba este exact invers. Cercetători din Japonia și SUA au descoperit că Ivermectina, un medicament utilizat pentru a distruge paraziții, inhibă dezvoltarea tumorală în carcinomul epitelial ovarian.
Ivermectina produce orbire?!? Căci am auzit-o și pe asta! Este o tâmpenie.

Sunt zeci de medicamente care produc afecțiuni ale vederii, ce pot da în final cecitate, și zac liniștite în rafturile farmaciilor umane, avizate fiind de ANMDM(Agenția națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale), precum și de forurile similare internaționale. Că se încearcă o denigrare a acestei substanțe, Ivermectina, pentru a cărei descoperire, atât irlandezul Campbell cât și japonezul Omura au primit premiul Nobel în 2015, acesta poate fi un adevăr! Studii numeroase din întreaga lume arată că această substanță este eficientă atât în vindecarea de COVID19 cât și în prevenția îmbolnăvirii. Pentru Dumnezeu! Sunt 50 milioane de oameni care sunt tratați anual cu Ivermectina, de ani de zile. Nu credeți că cel puțin din punct de vedere al reacțiilor adverse, această substanță a trecut proba? Este utilizată, studiată și folosită de peste 25 de ani.La sute de mii de tratamente cu Ivermectină efectuate până acum, nu credeți că cel puțin din punct de vedere al siguranței administrării, adică al reacțiilor adverse, acest medicament este de mult mai bine studiat decât vaccinurile anticovid actuale? Dacă unui jurnalist îi mai poți găsi o scuză atunci când propagă un neadevăr (cu condiția să-l rectifice public), unui medic (fie el și medic veterinar) ignoranța, autosuficiența sau interesul pecuniar imediat trebuie să atragă definitiv obrobiu public!

Nu avem niciun motiv să denigrăm această substanță. Studiile încheiate până în acest moment arată rezultate îmbucurătoare vizavi de eficiența Ivermectinei în lupta cu Covid. Sute de alte astfel de studii sunt în derulare în prezent. Reacțiile adverse la Ivermectină sunt minime, dacă nu ești infectat cu vreo parazitoză. Se presupune că marea masă a europenilor nu au parazitoze.
 
Reporter: Ivermectina. De ce nu a fost autorizată în România pentru uz uman?

Dr. Adina Alberts: A avut autorizație. A fost scoasă în urmă cu 5-6 ani. De ce? Nu știu. Eu, când eram rezidentă la Floreasca, îmi tratam pacienții cu scabie, cu Ivermectină. Exista bine mersi pe atunci.
 
Reporter: În ce țări este autorizată?

Dr. Adina Alberts: Este autorizată în Franța, Olanda, USA, Africa de Sud, Slovacia, Macedonia. În Grecia si  Bulgaria au introdus-o în studiile clinice în spitale. Doar ați văzut zilele trecute: Slovacia, prima țară UE care introduce în protocolul antiCovid, Ivermectina! 
 
Reporter: De unde reticența pentru folosirea Ivermectinei pentru tratamentele pentru oameni?

Dr. Adina Alberts: ANSVSA(Autoritatea Națională Santiară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor)a dat o declarație publică jenantă! Doamne, câtă ignoranță în fruntea acestor instituții publice!
ANSVSA n-are altă treabă decât să informeze TOTAL greșit populația asupra unui medicament uman! De altfel, nici măcar o zi nu a trecut și adevărul despre Ivermectina a ieșit la suprafață. Uitati-vă, vă rog, pe net. Cautați date despre Pfizer și scandalurile și procesele în care a fost implicată această companie, mai mereu. Aflați, astfel, că a fost acuzată că a oferit mită oficialităților și autorităților din mai multe state Europene. Au fost și sunt celebrități medicale plătite cu sume uriașe pentru a promova produsele Pfizer.  Mai mult nu spun”
 
Reporter: Ce părere aveți despre rolul mass-media în toată această poveste?

Dr. Adina Alberts: Nu comentez ceea ce se întâmplă în presă. Nu cunosc, nu este domeniul meu de activitate. Eu vă pot spune că și medicii sunt cumparați. Și lista sponsorizarilor este publică pe site-ul  ANMDMR(anm.ro) vorbește singură. Dar nu toți medicii sunt corupți. Cei care nu sunt corupți sunt manipulați. Mare parte dintre ei sunt așa de cuminți și inocenți, încât nu și-ar putea în veci închipui că cineva i-ar putea manipula. Exact așa am fost și eu. Un “copil cuminte”, care executa tot ceea ce-mi spunea Big Pharma.
 
Reporter: Unde este/unde ar terebui să fie etica profesională a medicilor în tot acest peisaj?

Dr. Adina Alberts: Șpaga, mita, incompetența, interesele politice, manipulările.Toate acestea duc la pierderea de vieți omenești. Tragedia de la Piatra Neamț ne-a marcat pe noi toți. Iată acum, la nici 3 luni, s-a produs o altă catastrofă similară, cea de la Institutul „Matei Balș.”. Doamne Dumnezeule!
 

foto – Dr. Adina Alberts credit inquamphotos.com

Dr. Adina Alberts s-a născut pe 5 februarie 1969, în Galați(Adina Magdalena Mangu), într-o familie de intelectuali, mama sa fiind profesoară de pian, iar tatăl, inginer.
Este medic primar chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, asistent universitar (2003-2010) la UMF “ Carol Davila”, Clinica de Chirurgie Plastică a Spitalului Clinic de Urgență „Floreasca”, antreprenor, activist și filantrop. Este medic voluntar “Crucea Roșie” din martie 2020. Din 2013 este căsătorită cu Viorel Cataramă și împreună au un copil: Briana Maria Cataramă. Este membru fondator al Societății Academice Române de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă.
 
 

incendiu Matei Balș – proteste 31 ianuarie 2021- inquamphotos.com

 

Dr. Adina Alberts despre incendiul de la „Matei Balș”

La scurt timp de la incendiul de la Institutul de boli infecțiuoase „Matei Balș”, din dimineața zilei de 29 ianuarie, în urmă căruia au pierit cinci pacienți, din care trei carbonizați total, dr. Adina Alberts a avut o reacție emoțională puternică.
„Doamne Dumnezeule! Transmit condoleanțe și multă putere familiilor care și-au pierdut apropiații în incendiul de la Institutul “Matei Balș!”! Aerotermă în spital?!Ce caută o aerotermă în spital? A cui era aeroterma?! A spitalului sau a pacientului?! De ce era acolo?! Era frig în spital?! Dacă da, de ce era frig în spital și cine e de vină că era frig în spital?! O flamă de la aerotermă, într-o atmosferă supra saturată de oxigen, poate fi o cauză pentru o astfel de catastrofă!
Nu e căldură în caloriferele noastre, oameni buni. Nu e căldură în casele noastre, în instituțiile publice, în spitale… Iată la ce tragedie a putut duce o astfel de situație!”
 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...
Ultima oră
Pe aceeași temă