Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UE alocă 9 milioane de euro pentru crearea de centre naționale de verificare a informațiilor

Comisia Europeană a lansat o cerere de oferte în valoare de 9 milioane de euro pentru consolidarea acţiunilor împotriva dezinformării.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

30.06.2020 - 23:06

Prin alocarea unor fonduri de nouă milioane de euro, Comisia Europeană dorește să extindă sfera de acţiune a Observatorului european al mass-media digitale prin înfiinţarea unor centre naţionale de verificare a informaţiilor.

Viitoarele centre vor analiza campaniile de dezinformare şi impactul acestora asupra societăţii, vor promova educaţia în domeniul mass-media şi vor monitoriza politicile platformelor online.

"Avem nevoie de o societate rezilientă şi critică pentru a lupta împotriva dezinformării. Aceasta este o componentă importantă a strategiei noastre şi, în acest scop, trebuie să sprijinim mass-media liberă şi independentă, verificatorii veridicităţii informaţiilor şi cercetătorii. Vom face acest lucru prin consolidarea Observatorului european al mass-mediei digitale, prin sprijinirea dezvoltării unor centre naţionale de cercetare în acest domeniu, care vor îmbunătăţi capacitatea de a înţelege răspândirea dezinformării online", a declarat, marți, Vera Jourova, vicepreşedinta CE pentru valori şi transparenţă.

Comentarii