Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Stimulentul pentru medicii din campania anti - pandemie va fi plătit în lunile mai și iunie

Stimulentul cuvenit personalului medical implicat în tratarea bolnavilor de Covid-19 va fi plătit în două tranşe, în lunile mai şi iunie, a anunţat, luni seara, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

12.05.2020 - 00:37

"Stimulentul nu este în funcţie de veniturile personalului medical, pentru că există un singur risc la care se expune tot personalul medical implicat în tratarea bolnavilor, de aceea l-am stabilit în sumă fixă, el fiind acordat în două tranşe, în lunile mai şi iunie, pentru drepturile salariale aferente lunilor aprilie şi mai, cu o lună decalaj. Sunt 75.000 de cadre medicale pe care le-am luat în calcul, le-am estimat să beneficieze de acest stimulent", a explicat, luni seară, la un post de televiziune, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Ministrul Boloș a precizat că suma necesară pentru plata acestui stimulent (pe care ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, l-a definit drept spor de risc) este de 120 de milioane de euro, iar acești bani au fost redistribuiți din proiectele pe care le avea în derulare Ministerul Fondurilor Europene.

Comentarii