Spital Regional de Urgență, construit în România cu bani europeni

Comisia Europeană a aprobat o investiție în valoare de 47 milioane euro din Fondul european de dezvoltare regională. Banii sunt destinați ridicării unui spital cu 800 paturi.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 28.07.2020 - 09:58

Un Spital Regional de Urgență primește fonduri europene pentru a fi construit în România la Craiova. Acesta va avea o capacitate de 800 paturi și va îmbunătăți accesul populației din județul Dolj dar și din județele vecine la asistență medicală de calitate, inclusiv la tratamente de chimioterapie în cazul bolnavilor bolnavi de cancer.

„Pandemia de coronavirus a demonstrat încă o dată cât de important este să se investească în infrastructuri medicale moderne și eficiente, fapt care a fost și va continua să fie prioritatea absolută a politicii de coeziune a UE, după cum o arată adoptarea acestui proiect major.”, a anunțat Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune și reforme.

În opinia oficialului Comisiei Europene, construirea spitalului de urgență de la Craiova va contribui la reducerea inegalităților în ceea ce privește accesul la asistență medicală, în special pentru persoanele din zone rurale și sărace. Acest lucru va permite diagnosticarea timpurie a unor afecțiuni mai puțin grave, ceea ce va spori șansele pacienților de a beneficia de un tratament de succes, și va duce la reducerea numărului de decese și de dizabilități pe termen lung.

Investiția în valoare de 47 milioane euro va acoperi și costul achiziției echipamentelor medicale de ultimă generație, dotare ce va contribui la stoparea exodului de inteligență în rândul personalului medical din regiune, oferindu-de medicilor și asistenților medicali locali un mediu de lucru mai atractiv, consideră Comisia Europeană. Spitalul Regional de Urgență Craiova trebuie să primească primii pacienți începând cu 2026.

Comentarii