Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Reuniune pe tema Strategiei de incluziune a romilor pentru perioada 2021-2027

Ieri a avut loc Comitetul Interministerial pentru Evaluarea și Monitorizarea Strategiei Naționale de Incluziune a Romilor (SNIR).

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

30.10.2020 - 16:55

Comitetul a fost prezidat de către domnul secretar de stat Ioan – Călin Bota, împreună cu domnul președinte al Agenției Naționale pentru Romi, Daniel Rădulescu.

Sfarsitul primului paragrafScopul reuniunii a fost prezentarea proiectului Strategiei de incluziune a romilor 2021-2027, versiunea revizuită ca urmare a reuniunilor bilaterale desfășurate în perioada mai – iunie 2020.

La discuție au fost invitate instituțiile responsabile de implementarea măsurilor aferente domeniilor de activitate.

Domnul secretar de stat Ioan – Călin Bota a afirmat și cu acestă ocazie faptul că viitoarea Strategie de incluziune a cetățenilor români aparținând minorității rome trebuie să se realizeze printr-o abordare şi o viziune integrată, pe coordonatele coeziunii, în spiritul prețuirii trecutului, valorilor şi tradițiilor rome, precum şi al creării unor baze solide pentru stimularea şi conturarea direcțiilor de acțiune strategică viitoare.

În următorul exercițiu bugetar european, Strategia 2021-2027 este condiție favorizantă tematică, elaborarea SNIR având o importanță deosebită, pregătind raportările ce vor însoți obligatoriu toate solicitările de plată a cheltuielilor către Comisia Europeană, aferente priorităților de investiții incidente acestei condiții favorizante.

În ceea ce privește următoarea perioadă de programare a fondurilor europene, abordarea României în domeniul incluziunii populației vulnerabile de etnie romă reflectă cadrul strategic la nivel european pentru domeniile de politică esențiale, respectiv: educație, sănătate, ocuparea forței de muncă și locuire.

De asemenea, domnul secretar de stat Ioan – Călin Bota a menționat importanța contribuției tuturor actorilor interesați de îmbunătățirea procesului de incluziune a romilor, de eliminare a riscurilor de neîndeplinire a acțiunilor propuse, prin parcurgerea etapelor de analiză a documentului și asumarea acțiunilor specifice fiecărui domeniu de activitate.

După reuniune, documentul va fi suspus procesului de dezbatere publică și ulterior procesului de adoptare prin Hotărâre de Guvern.

Citește totul despre:

Comentarii