Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO Klaus Iohannis: Ne pregătim să atragem fonduri europene substanţiale

România se pregăteşte să atragă "fonduri europene substanţiale", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, făcând referire la o propunere a Comisiei Europene.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 03.06.2020 - 22:57

El a spus că propunerea este ca Fondurile Multianuale să fie discutate "la pachet" cu fondurile destinate relansarii economiei, în contextul pandemiei.

"Este în discuţie o propunere a Comisiei pe care noi o găsim bună. Asta înseamnă că Fondurile Multianuale, aşa-numitul MFF (Multiannual Financial Framework- n.r.), vor fi discutate la pachet cu fonduri care sunt destinate pentru revigorarea economică, pentru creşterea rezilienţei economice în Uniunea Europeană, cum se spune.

Deci, vom beneficia şi noi, România, de mai multe fonduri europene decât am avut iniţial în plan, iniţial, vorbesc înainte de criză", a punctat şeful statului.

Iohannis a explicat că acest proiect nu este unul definitiv, ci va fi negociat, o primă etapă urmând să aibă loc la Consiliul European, pe 18 şi 19 iunie.

Fondurile vor fi folosite pentru investiţii în autostrăzi, infrastructura de cale ferată, energie regenerabilă şi sisteme publice.

"Noi am analizat toate oportunităţile. Noi vom investi aceşti bani în proiecte foarte importante pentru România. Nu doar revigorarea economică, deci vor primi şi firmele posibilitatea să folosească aceşti bani, dar, foarte important, vom investi în autostrăzi, vom investi în linii de cale ferată, vom investi în proiecte de energie regenerabilă, vom îmbunătăţi sistemele publice, vom investi bani importanţi în sistemul de sănătate publică, în sistemul de învăţământ.

Toate aceste lucruri vor fi pregătite în detaliu, dar până atunci, noi suntem hotărâţi să ne batem cu toţii pentru a primi o alocare cât se poate de substanţială pentru România", a mai spus acesta.

"Ne pregătim să atragem fonduri europene substanţiale, pe care le vom investi în beneficiul României şi, evident, al românilor", a afirmat Iohannis.

Comentarii

loading...