Comisia Europeană alocă fonduri de 6,15 miliarde de euro pentru campania împotriva coronavirusului

Un summit organizat de Comisia Europeană a permis alocarea de fonduri suplimentare de 6,15 miliarde de euro pentru vaccinuri, teste și tratamente împotriva noului coronavirus.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 29.06.2020 - 20:24

Un summit organizat, la data de 27 iunie, de Comisia Europeană și Global Citizen a mobilizat sume suplimentare de 6,15 miliarde de euro pentru a contribui la dezvoltarea și asigurarea unui acces echitabil la vaccinuri, teste și tratamente împotriva coronavirusului.

Fondurile astfel obținute vor sprijini și "redresarea economică în regiunile și comunitățile cele mai fragile din lume", precizează un comunicat de presă difuzat de Comisia Europeană.

Această sumă de 6,15 miliarde de euro include un angajament în valoare de 4,9 miliarde de euro din partea Băncii Europene de Investiții, în parteneriat cu Comisia Europeană, precum și un angajament în valoare de 485 de milioane de euro din partea statelor membre ale UE.

"Astfel, angajamentele totale asumate în cadrul maratonului donatorilor desfășurat în contextul răspunsului mondial la criza provocată de coronavirus, lansat în 4 mai de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se ridică la 15,9 miliarde de euro", precizează comunicatul difuzat de Comisia Europeană.

Comentarii