Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ajutoare de stat pentru România de 47,4 milioane euro pentru sectoare de creștere a animalelor

Comisia Europeană a aprobat ajutoare de stat în valoare totală de circa 229,4 milioane lei pentru sprijinirea afacerilor din sectoarele creșterii porcinelor și a păsărilor de curte.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 06.09.2020 - 09:50

Două scheme de ajutoare de stat au fost aprobate de Comisia Europeană pentru întreprinderi din România. 24,7 milioane euro (aproximativ 119,6 milioane lei) vor fi alocate susținerii celor cu afaceri în domeniul cărnii de porc, iar alte 22,7 milioane euro (aproximativ 109,8 milioane lei) vor ajunge în sectorul avicol.

„În cadrul celor două scheme, sprijinul public se va acorda sub formă de subvenții directe. Scopul acestor scheme este acela de a ajuta întreprinderile care își desfășoară activitatea în sectoarele creșterii porcinelor și a păsărilor de curte să își soluționeze nevoile de lichidități și să își continue activitățile pentru a asigura, în cele din urmă, produse alimentare și hrana pentru animale, în industria alimentară, și pentru a menține locurile de muncă.”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Oficialii europeni estimează că ajutoarele de stat oferite acum celor două sectoare de activitate din România vor aduce beneficii unui număr de peste 1.000 societăți active din domeniile respective. Decizia vine după ce Comisia Europeană a constatat că schemele destinate României respectă cerințele stabilite în cadrul temporar.

Granturile nu vor depăși 100.000 euro per beneficiar, așa cum se prevede în Cadrul temporar pentru întreprinderile care își desfășoară activitatea în domeniul producției agricole primare, iar sprijinul financiar va fi acordat până la 31 decembrie 2020.

Comentarii