Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

200 milioane euro alocate în plus de Comisia Europeană în programul anual Erasmus+2020

Revizuirea bugetului a fost făcută pentru stimularea educației și formarea digitală, precum și pentru promovarea competențelor și incluziunea prin creativitate și arte.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 17.08.2020 - 14:20

Pandemia de COVID-19 a avut un impact perturbator asupra educației și formării, noile modalități de predare și învățare necesitând soluții inovatoare, creative și favorabile incluziunii și, în acest context, Comisia Europeană a decis să aloce în plus 200 milioane euro pentru programul anual de lucru al Erasmus+2020.

„Mă bucură nespus faptul că programul Erasmus+ este mobilizat pentru a sprijini, în aceste vremuri dificile, actori-cheie din domeniile educației, formării și tineretului. Se vor pune la dispoziție 200 de milioane EUR pentru a sprijini educația și formarea digitală, activitățile digitale pentru tineret, dar și competențele creative și incluziunea socială. Este o etapă importantă, care deschide calea către Planul de acțiune pentru educația digitală, pe care Comisia îl va lansa în această toamnă.”, a anunțat Mariya Gabriel, comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

Programul Erasmus+ va sprijini proiecte menite să consolideze metodele digitale de predare, învățare și evaluare în școli, în învățământul superior și în instituțiile de formare profesională. Acesta va oferi, de asemenea, oportunități pentru școli, organizații de tineret și instituții de învățământ destinate adulților pentru a sprijini dezvoltarea competențelor, pentru a stimula creativitatea și pentru a consolida incluziunea socială prin intermediul artelor, împreună cu sectoarele culturale și creative.

Cererile de propuneri pentru proiecte în aceste domenii vor fi publicate în săptămânile următoare, a anunțat Comisia Europeană, iar organizațiile interesate ar trebui să ia legătura cu agenția națională Erasmus+.

Comentarii