11.1 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Cum a ajuns John Malkovich să-l joace pe Sergiu Celibidache

  Celebrul dirijor român Sergiu Celibidache va fi interpretat de cunoscutul actor american John Malkovich în filmul Cravata Galbenă (The Yellow Tie), a anunțat Variety în exclusivitate. Filmările vor fi făcute anul viitor, în România, iar filmul este o coproducție română-britanică.

Filmul Cravata Galbenă va prezenta viața lui Sergiu Celibidache și va fi realizat în baza unui scenariu scris chiar de fiul dirijorului român.

Dirijorul a fost izgonit din casa părintească în perioada adolescenței pentru că părinții nu au fost de acord cu dorința sa de a urma o carieră muzicală. După o perioadă în care nu a avut adăpost, el a câștigat un concurs și a devenit cel mai tânăr dirijor al Orchestrei Filarmonice din Berlin. Ulterior, el a ajuns unul dintre cei mai mari dirijori ai secolului 20.

Celibidache a câștigat notorietate pentru faptul că a refuzat să facă înregistrări cu muzica sa deoarece a crezut că aceasta nu ar avea același efect în afara sălii de spectacole.

Filmările pentru Cravata Galbenă se vor realiza în România, în perioada primăvară-vară 2022. John Malkovich va interpreta rolul lui Celibidache în partea a doua a carierei, în timp ce pentru perioada de tinerețe încă se caută un actor potrivit.

„Sunt entuziasmat și onorat pentru că mi s-a oferit oportunitatea să joc rolul dirijorului Sergiu Celibidache. Un talent unic, este considerat a fi unul dintre cei mai mari vizionari în muzica secolului trecut. Să joc rolul va fi ca o călătorie fascinantă și provocatoare” a transmis Malkovich.

Cravata Galbenă este o coproducție a Oblique Media Film din România și Celi Films din Marea Britanie.

Ultima oră
Pe aceeași temă