6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialTuica de pere, mere in Jonsiliul Cudetean Bisprita Nasuud

Tuica de pere, mere in Jonsiliul Cudetean Bisprita Nasuud

“In Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud se consuma bauturi alcoolice in cantitati mari”. Nu e o fraza dintr-un film moralizator, ci o afirmatie care apartine unui politician de marca: deputatul PD Ioan Oltean. Odata deschisa cutia Pandorei, toata lumea a inceput sa adulmece mirosul de pe holurile institutiei conduse de Gheorghe Marinescu si sa mediteze de unde provine acesta. Presedintele CJ, pe care Puterea actuala nu a reusit nici sa-l demita, nici sa-i inceteze de drept mandatul, pare la prima vedere un om serios care nu si-a tulburat mintile cu alcool. Cu toate acestea, fostul sau coleg de partid, Ioan Oltean, il incrimineaza si spune ca, de la cap se impute pestele, adica din biroul lui Marinescu ies aburii de alcool sau permisiunea ca ei sa invaluie intreaga cladire.
Anumite persoane care au participat la sindrofii prin codrii judetului, cot la cot cu Marinescu si locatarul cuibului de la etajul intai pe nume Pupeza, sustin ca, in timp ce acesta din urma avea o preferinta clara pentru tuica de pere, Marinescu tinea la purtator o sticluta metalizata cu whisky din care sorbea cu regularitate, dar nu singur. Pentru cei apropiati, presedintele CJ mai facea cate o concesie si mai ceda din licoarea minunata care-l facea sa uite daca e la PD sau PSD si-i inrosea obrajii taman cum se intampla in prezent in sedintele de consiliu cand se ia la lupta dreapta cu adversarul sau, liberalul Sabin Iliesi.
Daca celor doi locotenenti ai sai, Tompa si Pamfiloiu nu le-a prea masurat nimeni alcoolemia din motive lesne de inteles, ca nu au prins inca adevaratul gust al puterii, despre mana dreapta a presedintelui, cea cu care citeste legile, in felul lui ce-i drept, se spune altceva. In materie de legi, lumea politica afirma ca la Consiliul Judetean ele se citesc asa incat sa-i convina presedintelui.
Recent, de la secretariatul institutiei au iesit la iveala niste sesizari, cam aburite, potrivit carora seful cel mare si cel mai mic, respectiv Marinescu si Tompa, ar fi cam incompatibili cu functiile si li se recomanda, dupa doi ani de la publicarea legii care stipula acest lucru, sa demisioneze. Sesizarile au fost intocmite cu data de 6 iunie, dar minune mare, Tompa si Marinescu demisionasera trei zile mai devreme. Ce-i drept, unii se trezesc mai greu! Mai trebuie spus ca la Bistrita a fost inaugurat si Centrul pentru Recuperarea Persoanelor Dependente de Alcool, construit cu bani de la Uniunea Europeana, dar si de la Consiliul Judetean. La inaugurare a venit toata lumea buna, chiar si potentialii beneficiari. Printre ei si mana dreapta a presedintelui, cam amortita, ce-i drept…

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă