10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialTimpul imaginii, festival de teatru si arta video

Timpul imaginii, festival de teatru si arta video

» Prima editie a festivalului european Temps D’Images continua la Bucuresti in acest weekend, pana pe 30 septembrie.

» Festivalul aduce spectacole de teatru, dans contemporan si video din Franta, Romania si Portugalia pe scenele teatrelor Ion Creanga, Nottara, Bulandra si in Clubul Fabrica.

 

Creat in 2002 de catre canalul de televiziune ARTE si de La Ferme du Buisson – Scena Nationala Marne la Valée din Franta, proiectul Temps D’Images, festival de teatru, dans si imagine, s-a dezvoltat la nivel european, desfasurandu-se acum in zece tari: Belgia, Estonia, Franta, Germania, Italia, Portugalia, Polonia, Romania, Ungaria si Turcia. Prima editie a festivalului ce are loc la Bucuresti intre 22 si 30 septembrie este organizata de asociatia ArtLink si, pe langa spectacolele de la teatrele Ion Creanga, Nottara si Bulandra, include evenimente ce au loc la Clubul Fabrica si pe terasa La Motoare.

Astazi, la Bulandra, sala Izvor, este programat de la ora 19.00 spectacolul de dans si imagine "Monsieur Zéro" cu Alice Cassy (Franta), iar la Fabrica, de la 21.30, are loc spectacolul de teatru si imagine "Ce n’est pas un chanson d’amour", de Lidia Carmen Vidu.
Lucrari de arta video ale absolventilor universitatilor de arta din tara vor putea fi vizionate marti, 30 septembrie, la UNAGaleria, in cadrul expozitiei video intitulate "Temps D’Écoles D’Images", curatoriata de  regizorul Thomas Ciulei si de Oana Tanase.

Temps D’Images isi propune sa creeze punti de comunicare intre artisti din zona artelor spectacolului si a artelor vizuale, in scopul crearii de noi forme artistice. Temps D’Images contribuie la sustinerea creatiei interdisciplinare si a cercetarii artistice prin realizarea de co-productii internationale si laboratoare de cercetare. Caracteristica spectacolelor din Temps D’Images consta in incercarea de a aduce un  echilibru intre acum si atunci, intre viu si "inregistrat",  folosind imaginea video sau multimedia ca element dramaturgic esential in artele spectacolului.
Biletele se gasesc la casele de bilete ale teatrelor Ion Creanga, Nottara si Bulandra. Pentru spectacolul de la Club Fabrica biletele se vor putea cumpara la intrare doar in ziua spectacolului.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Parlamentul UE aprobă interzicerea produselor fabricate prin muncă forțată

Parlamentul European a aprobat normele care interzic în UE vânzarea, importul și exportul de bunuri fabricate prin muncă forțată, scrie Reuters. Măsura a fost impusă...

Gabriela Firea: “Sunt absolut convinsă că împreună vom schimba faţa Capitalei”

Gabriela Firea, președintele PSD București și candidatul partidului pentru Primăria Capitalei, și-a exprimat speranța că locuitorii Bucureștiului vor vota pentru un oraș fără gropi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă