19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialNu-i echipa ca partidu', nici catun precum Avrigu'...

Nu-i echipa ca partidu', nici catun precum Avrigu'…

Cei care se zbat in continuare sa controleze Avrigul saracit de vreo 15 ani incoace, sunt conu' Ilie Stoica, fostul primar, ajuns acum senator de Sibiu la “Conserve” si Ghita Fraciciu, zis “PNA”, actualul primar al orasului, caruia ii curge Oltul pe sub nas. Batalia intre cei doi politicieni se duce pe toate fronturile, in toate situatiile si din toate pozitiile, spun cititorii nostri de la poalele Fagarasului.
Crancena, pe vremea campaniei electorale, cand si unul si celalalt isi doreau sa prinda fotoliul de sef al administratiei avrigene, scandaloasa relatie a celor doi a ajuns si in faza in care taberele si-au dat la propriu pumni in gura si capete in nas. La vremea respectiva, cu doar putin timp in fata turului doi al alegerilor pentru Primarie, cel care a castigat o runda si apoi fotoliul a fost Ghita Fraciciu, pupilul politic al baronului Titel Cotora de la Marsa.
Pentru ca baietii lui i-au capacit cateva intr-o seara, soferului lui Fraciciu, avocatul Ilie Stoica, s-a ales cu o plangere penala pentru violenta, dar sa nu va asteptati ca tocmai acest dosar sa se dezbata cu celebritate. Sunt altele mai grele care nu au ajuns nici macar pana la arhiva Tribunalului si cum, intre timp, dl. Ilie a ajuns si senator, cu imunitate, nimeni nu ii mai cauta in coarne pe tema asta. Nici macar soferul sifonat.
Dar nu asta e problema si va putem anunta, dragi cititori, ca cele doua personaje nu s-au impacat nici in ziua de astazi. In schimb, nimeni nu poate spune ca relatia lor nu a evoluat. Merge in pas cu timpurile, iar masina de strans cu usa primarul se numeste acum “Consiliul Local Avrig”. Vrea Fraciciu sa faca ceva (orasul arata la propriu ca dupa un razboi atomic si pana la urma cineva trebuie sa dea socoteala pentru asta), pune omul un proiect pe hartie, cere niste bani… hop si consilierii Conservatorilor sau a Democratilor care ii dau imediat cu Biblia in cap.
“Stai jos ba, ca esti prost”, par sa ii transmita consilierii avrigeni primarului lor, de fiecare data cand ii resping motivat sau nu vreun proiect. A cerut Fraciciu o rectificare de buget, pe motiv ca nu mai sunt bani pentru salariile angajatilor Primariei… hop, consilierii locali zic si ei ca nu are rost sa faca rectificarea doar ca sa plateasca de la buget salarii grase pentru toate rudele lui Fraciciu, angajate in ultimii ani in… Primarie.
Si pentru ca veni vorba despre bani, daca s-ar vrea, Curtea de Conturi din Sibiu si Consiliul Judetean ar putea rezolva rapid problema unchiului Fraciciu si a nepotilor si rudelor sale care se ingrasa pe bani publici, dar nu vrea nimeni sa se mai lege la cap. “Daca rateaza "Popeye" cu anticipatele, iasa iar PSD-ul, si noi ne-am luat de Fraciciu, atunci am bulit-o”, isi spun in barba functionarii de la CC si CJ care si ei “are” o familie, “are” guri de hranit si “vrea” si ei sa ramana “vesnici” pe functie, chiar daca Puterea se mai schimba.

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă