10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMatula le-arata drumul primarilor din Arad

Matula le-arata drumul primarilor din Arad

Numirea lui Gheorghe Seculici ca vicepremier in Guvernul condus de Calin Popescu-Tariceanu i-a lasat pe democratii aradeni fara presedinte la Consiliul Judetean. Pentru ca postul le revenea, conform intelegerii cu partenerii de Alianta, care n-au zis “BA” acestui post, cei din PD au cautat cu disperare un inlocuitor pentru presedintele lor de organizatie ajuns la Bucuresti. Asa ca, au luat la puricat listele electorale de anul trecut pentru a vedea cine ar urma sa primeasca un loc cald in administratia judetului.
Dupa ce au vazut ca fostii candidati din 2004 pentru un post de consilier judetean au primit ceea ce li se cuvenea, liderii democrati au continuat cautarile si discutiile pentru alegerea unui presedinte. Si au inceput sa rasfoiasca listele electorale mai rau ca pe paginile unei carti de telefoane. Studiind cu atentie potentialii candidati pentru sefia Consiliului Judetean, cei din PD Arad au constatat cu stupoare ca o parte din cei inscrisi pe foile electorale nu prea au ce cauta in cea mai inalta functie din CJ.
Astfel, au fost taiati cu pixu' rosu 12 potentiali presedinti, alegerea oprindu-se la locul 24 care era ocupat de Iosif Matula. Asa ca, acesta a preluat locul lasat liber de vicepremierul Seculici. Bihorean la origini, actualul presedinte al Consiliului Judetean este stabilit in judetul Arad tocmai la vreo 50 de kilometri de noul sau loc de munca, in localitatea Chisineu Cris.
Pentru ca nu doreste sa se mute mai aproape de Palatul Administrativ, Matula face naveta zi de zi pentru a-si indeplini atributiile de presedinte. Acuma, sa nu se gandeasca cineva ca acesta sufera din cauza grevei angajatilor din CFR sau sta la margine de sosea pentru a prinde o masina de ocazie. Presedintele CJ se urca in fiecare dimineata in masina institutiei pe care o conduce, sau in cea personala, pentru a merge la serviciu, parcurgand distanta dintre Arad si Chisineu in aproximativ 50 de minute.
Cu aceasta ocazie, Matula poate vedea si simti o parte din realitatile judetului. Adica, gropile de pe DN 79 sau balariile care cresc pe marginea acestui drum.
Coincidenta sau nu, localitatile pe care le strabate pentru a ajunge in orasul resedinta de judet, respectiv Zimandul Nou, Zimand Cuz si Simand, sunt pastorite de primari care provin din acelasi partid cu presedintele Consiliului Judetean, adica PD.
Necazul lui Matula este ca orasul de unde porneste dimineata la munca este condus de un primar cu afinitati social-democrate, care la alegerile locale de anul trecut l-a invins pe actualul presedinte al CJ in cursa pentru fotoliul de primar din Chisineu Cris.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă