13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDrumul PD spre Ramet face PNL-ul cret

Drumul PD spre Ramet face PNL-ul cret

Blocarea unor turisti straini (germani si belgieni) la Ramet, dupa ce apele au spalat drumurile de acces, a constituit prilejul pentru noi lovituri pe sub masa intre liderii Aliantei “D.A.” Alba. Consiliul Judetean si Prefectura s-au calcat pe picioare, incercand care mai de care sa-i salveze, in ciuda faptului ca oamenii nu doreau, de fapt, sa fie salvati.
Dumitrel, bossul de la CJ, le-a oferit o evacuare tentanta, cu utilajele din secolul trecut ale firmei de drumuri si poduri locale (“DPL”). Pentru amatorii straini de retro-turism, aceasta oferta ar fi trebuit sa se concretizeze intr-o experienta de neuitat, insa nemtii si belgienii au aflat din presa germana si belgiana ca in Romania nu este bine sa-si lasi masina si rulota la munte, si tu sa cobori la oras. Nu de alta, dar este posibil sa nu mai gasesti nici GPS-ul de la ele.
In plus, oamenii au descoperit imediat micile placeri ale vietii de sinistrat intr-o tara straina: presa din tara ta se intereseaza de tine, la fel si ambasada, iar autoritatile nu mai stiu cum sa se gudure. Asa ca, desi ar fi putut sa plece, turistii au preferat sa ramana sinistrati si s-au aciuiat inca vreo cateva zile la Manastirea Ramet.
Suspiciunile intre Consiliul Judetean au aparut imediat. “De ce nu vor sa plece, daca le oferim posibilitatea?”, s-au intrebat sefii institutiei. “Nu e rau ca nu pleaca! Asta arata in presa internationala ospitalitatea romanilor si frumusetea locurilor”, a murmurat ca raspuns prefectul Cosmin Covaciu.
De aici s-a iscat si zvonul ca maica stareta a lacasului monahal le-ar fi spus turistilor sa nu plece pana nu se repara drumul. Lucru pe care l-a regretat ulterior pentru ca belgienii au cerut voie sa sune de la manastire in Belgia, iar germanii in Germania, de unde niste facturi desfranate la Romtelecom, pentru care fetele bisericesti nu pot obtine nici o iertaciune. In plus, democratii o banuiesc pe maica stareta ca s-a apucat, Doamne iarta-ne, de politica.
Chestiunea cu plecarea sau ramanerea turistilor a dus pana la urma tot la discutii contradictorii intre democrati si liberali, legate de “DPL”. Fireste, nu pe fata, barbateste, ci intr-un limbaj dublu, cu aluzii si intepaturi. Liberalii, care au interesul ca firma sa fie vanduta cat mai ieftin, ar spune ca turistii au ramas mai mult din cauza ca “DPL” nu a intervenit prompt. Democratii, care au interesul ca firma sa ramana la Consiliul Judetean, sunt de alta parere si spun in toate comunicatele de presa ca tocmai societatea a rezolvat situatia, si inca la preturi rezonabile.
Cu toate acestea, un utilaj al “DPL” ne-a barait in timpane ca drumul spre Ramet a sarit din schema de prioritati privind investitiile, in parte tocmai din cauza cabanelor de stabi care au impanzit Valea Manastirii. “Brrrr! Brrrrrrrrr! Sa le facem noi drum la mafiotii aia? Brrrrr!”

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă