15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDeputatul-popa Rus, legi cu mere ne-a adus

Deputatul-popa Rus, legi cu mere ne-a adus

Cine a afirmat ca parlamentarii nu au activitate si dorm cat e ziulica de lunga in fotoliile de la Camera Deputatilor si Senat s-a cam inselat. Recent, electoratul din Bistrita-Nasaud a avut ocazia sa-l vada la televizor pe Ioan Oltean, perenul parlamentar, impartindu-si pumni cu un coleg din PSD, dar si pe proaspatul deputat Emil Radu Moldovan (PSD) vorbind la telefonul decontat din banii publici. Halal activitate parlamentara!
Noroc cu o monitorizare facuta recent din care reiese ca unii alesi se ocupa totusi cu ceva. De altfel, nu mai conteaza ce, atata vreme cat numarul asa-ziselor initiative depaseste ordinul zecilor si autorul lor poate aparea intr-un top. Este cazul “parintelui” Ioan Aurel Rus care a descins in Parlament parasind tot ce-a fost sfant in viata lui, adica o stralucita cariera de pastor de suflete din satul Nepos.
Alegerea nu a fost tocmai gresita fiindca si enoriasii lui l-au cam parasit plecand la cules de capsuni prin Spania, motiv pentru care nu prea avea sens sa predice in fata unei biserici goale cand se poate adresa natiunii prin televizoare. In acest context de parasire reciproca, fiecare a incercat sa-si spele pacatele cum a putut: capsunarii si-au ridicat cate o vila, iar deputatul raspopit a avut cate o initiativa legislativa.
Una dintre ele a lasat electoratul masca pentru ca tine de obiceiurile Popii Tanda care dupa ce a vorbit si a vorbit in van a inteles ca trebuie sa se ofere pe el insusi exemplu comunitatii. Asa se face ca deputatul PRM, venind acasa cu masina de serviciu pe un soare dogoritor care-i intra in ochi, s-a gandit ca pe marginea drumului ar trebui sa existe mai multi copaci care sa protejeze privirea alesului. Cum moda plopilor fara sot a trecut fiindca puful ajunge pe parbrize, ex-popa s-a gandit ca ar fi de preferat pomii fructiferi: fac si ei ceva umbra si mai produc si gustari.
Initiativa a fost depusa la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor in luna mai cu speranta ca toamna sa fie pusa in practica si tot poporul sa guste din poame. Nu a fost sa fie asa, motiv pentru care parlamentarul s-a gandit la o alta oferta pentru popor: abonamente reduse la Internet. Avem o explicatie si pentru asta. Cand n-ai ce manca, e bine sa navighezi prin apele tulburi ale politicii ca sa uiti. Mai accesezi pagina web a Camerei Deputatilor si priveste fotografia popii din satul tau care si-a anexat 31 de initiative legislative pentru impresionat poporul.
Daca nu-ti iese navigarea pe Internet, e bine sa urci in barcile cu motor la care s-a gandit tot maria sa, deputatul PRM, ca ar trebui sa ajunga in fiecare sat. Frumos gest! Oricum nu sunt drumuri, iar navigatul pe paraurile cu debit mic ar fi o alta distractie cu care electoratul si-ar putea ocupa timpul pana la viitorul scrutin.
Si ca sa vedeti ca deputatul nu a uitat de unde a plecat, trebuie neaparat sa va aruncati ochii pe initiativa sa legislativa privind marirea salariilor pentru clerici. Cu ea a ramas si cu amintirea ca unii au mai venit pe sub patrafir la iertarea pacatelor. Tot din ciclul “Ce mie imi place le fac si altora”, parintele neposenilor s-a gandit si la batranetea care vine dupa tinerete: adica la nunta de argint cand, dupa parerea lui, statul ar trebui sa-i premieze pe cei care s-au suportat 25 de ani. Convins probabil ca dupa aniversarea amintita, toti pot fi dezlegati de corvoada mariajelor, ex-popa nu a mai prevazut nici o decoratie pentru cei care au depasit 50 de ani.

Cele mai citite

Bulgaria: Captură de heroină de aproape 8,5 milioane euro într-un camion ce venea din Iran către Europa de Vest

Heroina era ascunsă în 618 pachete în interiorul celor 156 de saltele de dormit declarate oficial şi transportate în camion. Oficialii au evaluat captura...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Krainer, va fi adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, a acceptat să fie adus în ţară din Irlanda, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă