9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialDaca vrei sa-ti mearga bine, hai pe felie cu mine

Daca vrei sa-ti mearga bine, hai pe felie cu mine

Viata a fost foarte darnica, zilele acestea, cu liberalii sibieni. De fapt, a fost generoasa cu toti politicienii, mai putin cu pesedistii, care se vad pusi inca o data in situatia istorica de a duce greul si umilintele politicii de Opozitie. Asta, desigur, pana cand vor duce greul acuzelor de coruptie care, dupa unii, bat deja la usa multora dintre fostii potentati sibieni.
Viata a fost darnica si cu Martin Bottesch, presedintele Consiliului Judetean, pentru ca i-a dat acestuia un sef pe linie de partid precum Klaus Johannis, cel care stie sa-l scoata pe Marty din orice situatie neplacuta. Ce s-a intamplat? Pai, in primul rand stimabilul Iosif Moldovan s-a reintors pe functia de vicepresedinte al CJ, dupa ce cu doar doua zile inainte se declara deranjat de ambiguozitatile specifice ale legilor romanesti, facute de altfel tocmai pentru persoane politice dupa chipul si asemanarea lui Moldovan.
Dar inainte ca Iosif sa poata accepta al doilea post de vice, el a trebuit sa aiba un biletel castigator sub palarie, adica o propunere de candidatura venita din parte liberalilor. Liberali care nu au gasit pe altcineva sa faca acest lucru, decat consilierul judetean Grig Popescu. Nu, nu yoghinul. Deodata, cum numai in povestile cu printi si zane politice se poate intampla, lucrurile s-au precipitat frumos.
Liberalii au primit un post de vice in CJ Sibiu, pentru Ghita Dicu, Moldovan si-a reluat vechiul fotoliu inapoi, pesedistilor sibeni li s-a aratat usa si sunt deja mereu amanati la procese (si or sa mai fie pentru ca vine si vacanta instantelor, iar avocatii nu-s nici ei chiar prosti sa lucreze vara la 40 de grade).
Dragii nostri, nici Grig Popescu nu a ramas pe dinafara. Tot liberalul a primit (dupa concursul de rigoare, ca sa fim si noi rigurosi) sefia Finantelor Publice, fotoliul cel mai greu si cel mai ravnit al administratiei sibiene. De aia sunt membrii PNL fericiti, iar clientala lor de afaceri jubileaza, ca au un om “K lumea” la impozite si taxe. Pana si nea Ilie Carabulea are un motiv in plus sa bea un wiskian cu baietii. Prin Dicu, a ajuns exact in mijlocul problemei, atat de aproape de cascaval cum numai un personaj de “Top 100” poate ajunge.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă