13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCaleidoscop

Caleidoscop

Targul merelor

Orasul francez Vimoutiers aduce un omagiu marului, in fiecare an, intr-unul din week-end-urile lunii octombrie. Anul acesta, in perioada 15-17 octombrie, sunt asteptati peste 15.000 de vizitatori, care se inghesuie sa guste din deliciosul fruct, in timp ce localnicii isi inscriu merele pentru castigarea premiilor “Cel mai frumos mar” si “Cel mai bun suc de fructe”. In fiecare an, in cadrul festivalului se amenajeaza o scena din mere. Recolta de mere nu reprezinta doar un prilej de sarbatoare, ci face si obiectul unei vechi traditii din Normandia, cunoscuta sub denumirea “Trou Normand”. Aceasta practica implica golirea unui pahar cu bautura traditionala “calvados” sau lichior de mere, de obicei in timpul mesei, intre doua feluri de mancare. Cei care se tem de efectul lichiorului pot incerca sa respecte traditia cu un pahar cu suc de mere.

O fosta casa a familiei Bush va deveni muzeu

O casa cu trei camere din California cu particularitatea ca a fost locuita de o familie care a dat doi presedinti SUA, George W. Bush si tatal sau George Bush, va deveni muzeu.
Actualul proprietar, un consilier al Partidului Republican, Mark Abernathy, a cumparat locuinta in urma cu cinci ani si vrea sa o transforme in muzeu si sala de lectura pentru copii, in onoarea mamei actualului presedinte, Barbara Bush, cunoscuta pentru lupta sa impotriva analfabetismului. “Intentionam sa deschidem un muzeu in onoarea celor doi presedinti, insa vrem ca si Barbara Bush sa fie mentionata. Este casa sa. Doi presedinti au trait aici, insa era in acelasi timp si casa ei”, a afirmat Abernathy. Responsabilii tinutului Kern, unde se afla Bakersfield, au aprobat proiectul muzeului luna trecuta, iar familia Bush a promis sa doneze pentru el obiecte personale.

Nicollette Sheridan se intalneste cu fostul iubit

Actrita Nicollette Sheridan din serialul “Neveste disperate” a plecat pe furis de la o reclama pentru sutiene in Australia pentru a se intalni cu fostul iubit.
Desi este logodita, actrita care o interpreteaza pe Edie Britt in serial a fost vazuta in timp ce lua cina cu fostul iubit Simon Main, care a executat jumatate de pedeapsa din cei opt ani de inchisoare primiti pentru implicarea sa in cea mai mare captura de ecstasy din lume, in 2001, iar logodnicul ei, Niklas Soderblom, nu se afla in apropiere. Sheridan se intalnea cu Main cand acesta a fost arestat in Italia pentru trafic de droguri.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă