20.8 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomeFamilieScandal în Parlament, pornit de la un proiect de lege. Proiectul se...

Scandal în Parlament, pornit de la un proiect de lege. Proiectul se referă la prevenirea separării copilului de familie

Proiectul unei legi referitoare la prevenirea separării copilului de familie a produs incidente, miercuri dimineață, în Parlamentul României.

Parlamentarii AUR sunt cei care s-au exprimat verbal împotriva acestui proiect. Potrivit site-ului Camerei Deputaților, documentul aflat în discuție este următorul: “Proiectul de Lege privind organizarea activităţii de prevenire a separării copilului de familie”. Senatul a aprobat acest proiect la data de 6 martie 2023.

Potrivit ordinii de zi din 10 mai 2023, Camera Deputaților urmează să voteze proiectul, în calitate de Cameră decizională. În forma pe care Senatul deja a aprobat-o, proiectul stabilește că serviciile publice de asistentă socială sunt obligate să acorde sprijin familiilor vulnerabile. Finanțarea pentru aceste acțiuni de sprijin se va acorda prin bugetul de stat, prin bugetele administrației locale precum și prin donații.

Simultan cu scandalul din plenul Camerei Deputaților, în fața Palatului Parlamentului se desfășoară un protest neautorizat. Protestatarii ar fi și în exteriorul curții, dar și în interiorul curții Palatului Parlamentului, a anunțat Jandarmeria Română. La una dintre porțile de intrare în curte ar fi adunate circa 200 de persoane. “Protestatari AUR. Cea mai mare parte sunt membri AUR”, a declarat fostul premier Ludovic Orban.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Apple recunoaște că telefoanele iPhone 15 au probleme și se încălzesc prea tare

După plângeri că noile telefoane se încălzesc foarte mult, Apple a spus că dispozitivul se poate simţi mai cald în primele câteva zile,...

George Simion, gonit de la Festivalul Micului de “AUR”

Liderul AUR a fost gonit de la festivalul micului de... aur! Un grup de tineri revoltați de prezența membrilor partidului extremist, în frunte...

Salariu minim brut crește la 3.300 de lei de la 1 octombrie

De majorarea salariului de bază minim la 3.300 de lei vor beneficia 1.867.588 de salariaţi."Începând cu data de 1 octombrie 2023, salariul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies