0.3 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeFamilieDe ce mulți dintre părinții românii optează pentru bone din Asia?

De ce mulți dintre părinții românii optează pentru bone din Asia?

În ultimii ani, tot mai mulți părinți români optează pentru serviciile unor bone asiatice. Motivul? În primul rând, își doresc să asigure celor mici educația și confortul de care au nevoie. E destul de greu să menții în echilibru viața personală și cea profesională, mai ales când cele două se află în plin proces de evoluție. Tocmai de aceea, recrutarea de personal specializat devine soluția ideală pentru părinții ocupați, dar în același timp interesați de viitorul copiilor. Totul vine în contextul în care piața se confruntă cu o criză acută a forței de muncă, mai cu seamă în sectorul îngrijirii copiilor. Româncele cu experiență în interacțiunea cu cei mici aleg să lucreze în străinătate, acolo unde salariile sunt mai mari. Astfel, bonele asiatice câștigă din ce în ce mai mult teren, tocmai datorită disponibilității și implicării de care dau dovadă.

Te întrebi ce presupune procesul de recrutare personal asiatic, dar și care sunt cele mai pregnante avantaje de care te vei bucura? Descoperă tot ce trebuie să știi pentru a asigura copilului tău o îngrijire corespunzătoare!

Bonele asiatice rămân o opțiune populară pentru familiile din România

Serviciile pe care le oferă bonele asiatice au devenit populare chiar și în rândul celebrităților. Atenția cu care lucrează, dar și pregătirea în domeniu nu reprezintă singurele motive pentru care sunt solicitate constant de părinții români. Printre ele se numără și:

  • Costuri mai mici – În unele țări asiatice, costurile de trai și salariile pentru bone sau îngrijitori sunt semnificativ mai mici decât în țările dezvoltate. Astfel, opțiunea de a angaja o bonă din Asia este mai accesibilă din punct de vedere financiar.
  • Disponibilitatea forței de muncă – Există numeroase candidate care se pregătesc pentru astfel de poziții. Ca părinte, îți va fi mult mai ușor să găsești un îngrijitor calificat pentru a avea grijă de copii.
  • Flexibilitatea programului – Dacă ai ales bone Filipine vei avea cu siguranță parte asistență 24/7. În cele mai multe cazuri, bonele aleg să locuiască împreună cu familia copilului, ceea ce reprezintă un plus pentru părinții care au programe solicitante.

Cât de puternice sunt diferențele culturale pentru o bonă asiatică și ce impact au acestea în îngrijirea și educația celor mici

Sursa – https://www.freepik.com

Dacă optezi pentru recrutare personal asiatic, apariția diferențelor culturale este inevitabilă. Asiaticii sunt recunoscuți pentru respectul pe care îl au față de cei mai în vârstă. Bonele pot insufla celor mici, așadar, răbdarea și responsabilitatea interacțiunii cu cei care dețin mai multă autoritate.

De asemenea, asiaticii pun foarte mult accent pe importanța armoniei atât în familie, cât și la nivelul comunității locale. Pentru ei, modestia, empatia și ajutorul reciproc sunt considerate valori esențiale. Disciplina și autocontrolul sunt adesea încurajate, iar comportamentul excesiv sau impulsiv nu este deloc privit cu ochi buni. Astfel, copiii care se află în grija unor bone Filipine vor învăța să fie modești, disciplinați și politicoși.

Care este procesul de recrutare și cum poți fi sigur că bona pe care o angajezi este de încredere?

Te-ai hotărât să angajezi bone din Asia, dar nu știi exact ce presupune întreg procesul? Nu trebuie să-ți faci griji. Există câteva aspecte care te vor ajuta să eficientizezi toate etapele de recrutare și anume:

  • Definește-ți clar așteptările – Gândește-te foarte bine la abilitățile și experiența pe care vrei să le prezinte bona.
  • Optează pentru ajutorul unei agenții de recrutare – Dacă vrei să ajungi cu ușurință la personal calificat, nu ezita să apelezi la serviciile unei agenții cu experiență în procesul de angajare.
  • Verifică atent detaliile juridice – Nici într-un astfel de caz nu trebuie să-ți faci griji. Profesioniștii în recrutare se vor ocupa de aspectele birocratice precum obținerea permisului de muncă și autorizației de ședere.

Programul încărcat nu-ți permite să petreci timp alături de cel mic? Ia în considerare avantajele angajării unei bone asiatice!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă