18.8 C
Bucharest
Tuesday, 26 September 2023
HomeFamilieCe trebuie să iei în considerare atunci când alegi un scaun auto...

Ce trebuie să iei în considerare atunci când alegi un scaun auto pentru copii?

Pe măsură ce sarcina ta se apropie de naștere, tu, ca părinte, te confrunți cu multe alegeri dificile – una dintre ele este să găsești un scaun auto care să se potrivească nevoilor tale și ale bebelușului tău. Ce scaun auto să alegi pentru un nou-născut? Scoică sau landou? Este mai bine să cumperi unul cu sistem de fixare Isofix? În acest articol vei găsi răspunsurile de care ai nevoie pentru a face alegerea potrivită.

Cum să alegi dintre numeroasele modele de pe piață? Ce trebuie să iei în considerare atunci când alegi un scaun auto pentru copii?

Sunt mulți factori pe care trebuie să îi analizezi atunci când cumperi un scaun auto pentru copii. Nu trebuie să știi doar dacă este compatibil cu sistemul de fixare pe care îl are vehiculul tău, trebuie să fii atent și dacă se adaptează nevoilor copilului, dacă este confortabil sau dacă este ușor de instalat, printre altele.

Prin urmare, iată tot ce trebuie să iei în considerare atunci când cumperi un scaun auto pentru copii:

  • Evaluează nivelul de siguranță al scaunului auto:

Înainte de a cumpăra un scaun auto, asigură-te întotdeauna că acesta respectă cele mai recente reglementări (atât române, cât și europene).

  • Un scaun auto ideal ar trebui să fie ușor de montat.

Nu vrei să te confrunți cu situații de tipul: „Nu știu cum să îl montez.” sau „Nu știu dacă l-am montat corect.” Tocmai din acest motiv, este bine să iei un scaun auto pe care să îl montezi cu ușurință.

  • Confortul pentru cel mic – factorul esențial.

Trebuie să iei în considerare confortul celui mic, mai ales că, în timpul călătoriilor, el obișnuiește să doarmă.

  • ISOFIX, sistemul de prindere a scaunului auto în vehicul recomandat de experți.

Sistemul ISOFIX îți permite să fixezi scaunul auto direct de caroseria mașinii, fără a mai fi nevoie de centura de siguranță. Astfel, sistemul ISOFIX face montarea mai ușoară și mai rapidă, permițând o siguranță maximă, care nu poate fi obținută cu montarea imperfectă folosind centurile de siguranță.

  • Ușurință în curățare.

Este aproape inevitabil ca un bebeluș să nu facă mizerie, dar în mod surprinzător un număr mare de scaune auto au husă nedetașabilă și deci care nu se poate curăța ușor. Un scaun auto cu husă detașabilă face curățarea mult mai ușoară.

  • Protecție la impact lateral.

Unele scaune auto au spume speciale care asigură maximă protecție la impact și alte caracteristici concepute pentru a proteja mai bine capul, gâtul și pieptul copilului în cazul unui impact lateral.

  • Materiale și siguranță – o garanție a calității și confortului.

Înainte de a alege scaunul auto pentru copilul tău, familiarizează-te cu materialele care sunt utilizate în etapa de producție și verifică ce nivel de siguranță garantează. Acestea trebuie să fie conforme cu cerințele standardelor în vigoare, să nu conțină elemente chimice nocive și să îndeplinească restricțiile de inflamabilitate. De asemenea, nu trebuie să provoace reacții alergice sau alergii celui mic, să absoarbă umezeala, să susțină circulația adecvată a aerului și, cel mai important, să ofere un confort sporit în timpul somnului. Știi doar: bebelușii dorm de obicei în timpul călătoriilor cu mașina.

Cele mai bune scaune auto

Ți se poate părea că prețul scaunelor auto variază foarte mult în funcție de mărci și caracteristici. Și ai perfectă dreptate: unele modele de scaune auto au un cost mai ridicat, însă acest lucru nu înseamnă că acest cost este unul nejustificat.

În primul rând, ia în considerare importanța scaunului auto în protejarea siguranței micuțului tău. Merită să economisești câțiva lei știind că specificile caracteristici ale scaunului auto achiziționat nu sunt la fel de sigure ca cele ale modelului ceva mai scump?

Care sunt brandurile de scaune auto recomandate de specialiști?

Brandul de scaune auto care a obținut rezultate excelente la testele de impact ale diferitelor institute europene este Skiddou. Iar dacă ai nevoie de accesorii care să înfrumusețeze viața de pasager a copilului tău, ia în calcul brandul BabyJem. Orice model de scaun auto ai alege, cu siguranță ai nevoie și de accesorii: parasolare, pernuțe pentru suportul gâtului, huse antitranspirație, suporturi auto pentru telefon, huse de ploaie, protecții pentru spătarul scaunului și multe altele asemenea.

De unde să cumperi scaune auto la prețuri accesibile?

Înainte de cumpăra scaunul auto trebuie să iei în considerare faptul că acesta are o durată de utilizare mult mai mare decât majoritatea obiectelor achiziționate pentru copii. Așadar, mai bine investești o dată într-un scaun auto Skiddou decât să cumperi două sau trei scaune auto pe parcursul creșterii celui mic.

Totuși, dacă ești în căutare de scaune auto de calitate la prețuri accesibile, care să îndeplinească standardele de siguranță cerute de reglementările actuale, trebuie să vezi neapărat gama de scaune auto de la drool.ro, site-ul dedicat piticilor și mămicilor. Alege să îi oferi un confort uimitor, dar și siguranță, indiferent că ai nevoie de un scaun auto pentru bebe 0 luni, 6 luni sau 8 luni sau pentru copii de 1 an, 2 ani, 3 ani, 4 ani, 5 ani, 6 ani sau 7 ani.

Cauți cel mai potrivit scaun auto pentru copii? Intră pe drool.ro și alege dintr-o varietate de modele la prețuri accesibile!

Datorită site-ului drool.ro pentru mămici și copii și a selecției sale de scaune auto, vei găsi cu siguranță modelul de care ai nevoie. Dă o tură pe site și alege-ți preferatul!

Cele mai citite

Legea austerității, criticată dur de ministrul Justiției: „Are nevoie de avizul CSAT”

Ministerul Justiției a declarat că, în ceea ce privește impozitarea simultană a băncilor pe baza cifrei de afaceri și a profitului, este necesară...

Adrian Codârlașu, CFA România: Vom avea și la anul un episod de majorare de taxe

Impozitul pe cifra de afaceri şi reducerea anumitor facilităţi cu privire la plata de TVA ar putea avea anul viitor un impact asupra inflaţiei...

Curtea de Apel București a respins recursul USR în dosarul construcției One Modrogan din curtea sediului PNL din Modrogan

One United Properties a informat la BVB că în data de 21.09.2023 Curtea de Apel București a respins recursul promovat de partidul politic Uniunea...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies