13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieZoom a decis să livreze comunicaţii criptate tuturor userilor

Zoom a decis să livreze comunicaţii criptate tuturor userilor

Chiar dacă şi-a adus consilier tehnic cu renume, pe Alex Stamos, fostul şef pe securitate de la Facebook, comunicarea şi strategia Zoom nu a scăpat deocamdată de caracteristicile bâlbâieli.

Zoom a devenit, pe fondul pandemiei, vedeta comunicărilor video, crescând spectaculos în special în primele luni ale anului. Faptul că acomoda un mare număr de participanţi, spre deosebire de restul produselor, a jucat un rol esenţial în succesul înregistrat de Zoom.

Însă faima a scos la lumină şi numeroase probleme de securitate şi de intimitate. Au existat inclusiv cazuri în care oficialii companiei au fost prinşi minţind în legătură cu funcţiile de securitate ale produsului pe care-l vând.

Unul dintre upgrade-urile promise atunci de Zoom a fost criptarea end-to-end a comunicărilor video folosind protocolul AES 256 GCM. La acea vreme, Zoom şi noul consilier, Alex Stamos, au spus că decizia corectă pentru business este ca doar utilizatorilor plătitori să le fie activată criptarea.

Acum, cei de la Zoom spun că este mai bine ca toţi utilizatorii, atât cei plătitori, cât şi cei care folosesc gratuit serviciul, să beneficieze de criptare. Singurul “catch” va fi că utilizatorii plătitori vor trebui să treacă printr-un proces de verificare, prin care să-şi confirme numărul de telefon.

Zoom va începe să testeze criptarea end-to-end a conferinţelor video în luna iulie.

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Vântul puternic a suspendat manevrele în porturile de la Marea Neagră

Vântul puternic suspendă, sâmbătă, manevrele în porturile de la Marea Neagră, potrivit jurnalul.ro. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă