Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Zoom a decis să livreze comunicaţii criptate tuturor userilor

Zoom anunţă că toţi utilizatorii, inclusiv cei care folosesc produsul gratuit, vor beneficia de criptare după ce iniţial a afirmat că va cripta doar conferinţele video ale utilizatorilor plătitori, informează News.ro.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 18.06.2020 - 14:42

Chiar dacă şi-a adus consilier tehnic cu renume, pe Alex Stamos, fostul şef pe securitate de la Facebook, comunicarea şi strategia Zoom nu a scăpat deocamdată de caracteristicile bâlbâieli.

Zoom a devenit, pe fondul pandemiei, vedeta comunicărilor video, crescând spectaculos în special în primele luni ale anului. Faptul că acomoda un mare număr de participanţi, spre deosebire de restul produselor, a jucat un rol esenţial în succesul înregistrat de Zoom.

Însă faima a scos la lumină şi numeroase probleme de securitate şi de intimitate. Au existat inclusiv cazuri în care oficialii companiei au fost prinşi minţind în legătură cu funcţiile de securitate ale produsului pe care-l vând.

Unul dintre upgrade-urile promise atunci de Zoom a fost criptarea end-to-end a comunicărilor video folosind protocolul AES 256 GCM. La acea vreme, Zoom şi noul consilier, Alex Stamos, au spus că decizia corectă pentru business este ca doar utilizatorilor plătitori să le fie activată criptarea.

Acum, cei de la Zoom spun că este mai bine ca toţi utilizatorii, atât cei plătitori, cât şi cei care folosesc gratuit serviciul, să beneficieze de criptare. Singurul “catch” va fi că utilizatorii plătitori vor trebui să treacă printr-un proces de verificare, prin care să-şi confirme numărul de telefon.

Zoom va începe să testeze criptarea end-to-end a conferinţelor video în luna iulie.

Comentarii

loading...