13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieVOLATILITATEA BĂNCILOR Credit Suisse și Nomura anunță pierderi după vânzarea legată de...

VOLATILITATEA BĂNCILOR Credit Suisse și Nomura anunță pierderi după vânzarea legată de Archegos

Credit Suisse și Nomura au avertizat despre pierderi mari după vânzarea incendiară de aproximativ de 20 de miliarde de dolari a acțiunilor din China și S.U.A., întrucât clientul lor Archegos Capital Management a fost forțat să-și reducă masiv activele.
Nomura s-ar putea confrunta cu o pierdere totală a profiturilor pentru a doua jumătate a anului financiar, în timp ce Credit Suisse a avertizat că vânzarea ar putea avea un impact „semnificativ și material” asupra rezultatelor sale din primul trimestru.
 
Acțiunile celei mai mari bănci de investiții din Japonia au scăzut cu 16% luni, la Tokyo, cea mai gravă cădere de o zi, ștergând peste 3,2 miliarde de dolari din capitalizarea sa de piață, așa cum Nomura a avertizat despre tranzacțiile recente cu un client nenumit și riscul unei „pierderi semnificative” ”La filiala sa din SUA.
 
Băncile japoneze și elvețiene au oferit servicii de brokeraj primare către Archegos, care a fost fondată de fostul manager de fonduri speculative Bill Hwang, potrivit mai multor persoane apropiate de această chestiune. Primii brokeri împrumută numerar și titluri de valoare pentru acoperirea fondurilor și procesarea tranzacțiilor lor.
 
Credit Suisse a declarat într-o declarație de luni: „Un fond de acoperire semnificativ din SUA a intrat în incapacitate de plată pentru apelurile de marjă efectuate săptămâna trecută de Credit Suisse și de alte bănci. În urma eșecului fondului de a îndeplini aceste angajamente de marjă, Credit Suisse și o serie de alte bănci sunt în curs de a părăsi aceste poziții. ”
 
Acesta a adăugat: „Deși în acest moment este prematur să se cuantifice dimensiunea exactă a pierderii rezultate din această ieșire, ar putea fi extrem de semnificativă și semnificativă pentru rezultatele noastre din primul trimestru”.
 
Două persoane apropiate băncii au declarat pentru Financial Times că pierderea așteptată se estimează a fi cuprinsă între 3 miliarde și 4 miliarde de dolari. Credit Suisse a refuzat să comenteze.
 
Credit Suisse a raportat venituri nete de 2,9 miliarde de dolari pentru tot 2020. Acțiunile împrumutătorului elvețian au scăzut cu 10% luni dimineață.
 
O persoană familiară pe relația băncii cu Archegos a declarat că pierderile au fost cuprinse în cadrul unității sale principale de brokeraj din New York și nu s-au extins la activitatea sa de administrare a averii. Credit Suisse are o politică de a oferi o serie de servicii financiare clienților săi bogați ai băncii private.
 
Într-o declarație făcută luni de Finma, autoritatea de reglementare financiară elvețiană, se spune că Credit Suisse a făcut-o conștientă de implicarea sa într-un „caz internațional de fonduri speculative” care implică „mai multe bănci și locații internaționale”. Acesta a adăugat: „Finma a fost informată de bancă și este în contact cu aceasta, ca de obicei în astfel de probleme”.
 
Nomura a declarat că evaluează amploarea pierderilor potențiale, menționând că creanța sa estimată împotriva clientului era de aproximativ 2 miliarde de dolari. Banca a spus că această cifră se bazează pe prețurile de piață de la închiderea tranzacțiilor din SUA vineri și ar putea crește în cazul în care prețurile activelor vor continua să scadă.
 
Deutsche Bank a fost, de asemenea, expusă vânzării Archegos, dar se așteaptă ca pierderile sale să fie o fracțiune din cele suferite de alți brokeri, potrivit unei persoane familiare cu banca, care a adăugat că cel mai mare împrumutator din Germania a acoperit cea mai mare parte a expunerii sale.
 
Archegos, o firmă de investiții privată, a fost în spatele vânzărilor de acțiuni în valoare de miliarde de dolari care au captivat vineri Wall Street. Fondul, care avea expuneri mari la ViacomCBS și la mai multe acțiuni de tehnologie chineză, a fost lovit puternic după ce acțiunile grupului media american au început să scadă marți și miercuri săptămâna trecută. Declinurile au determinat un apel în marjă de la unul dintre primii brokeri ai Archegos, declanșând cereri similare de numerar de la alte bănci.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă