Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vești bune pentru turiști: Scad prețurile pe litoral

Mamaia era de multe comparată cu Nisa sau alte stațiuni de pe Coasta de Azur în ceea ce privește tarifele percepute de hotelieri. Poate că era o legendă, dar avea un sâmbure de adevăr: în vârf de sezon, o cameră în Mamaia putea avea prețuri prohibitive pentru mulți oameni.

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 25.04.2018 - 10:19

Lucrurile nu stau însă așa, spun specialiștii din turism. Ba mai mult, afirmă că, în ultima vreme, s-a constatat o scădere a tarifelor.

„În ultimii trei ani, se vede clar un trend de scădere, de la an la an, a tarifelor. De exemplu, pentru anul acesta, pentru minivacanța de 1 Mai, un tarif mediu pentru tot litoralul se situează la 477 lei de persoană pentru trei nopți de cazare, cu mic dejun inclus. La cinci stele, în  stațiunea Mamaia, cel mai scump pachet, cu demipensiune, a ajuns la circa 2.000 de lei pentru două persoane, cu acces la SPA inclus”, a declarat Anca Nedea Pavel, director executiv al Organizației Patronale Mamaia – Constanța și ex-președinte al Autorității Naționale pentru Turism. Cele mai mici prețuri se găsesc în sudul litoralului, la trei stele – circa 270 de lei de persoană pentru trei nopți. La aceste valori, prețurile sunt comparabile (sau chiar mai mici pe alocuri), cu cele din Bulgaria, marele rival al litoralului românesc. Vecinii de la sud dețin însă un as în mânecă: serviciile all-inclusive, la mare căutare printre turiști. Hotelurile de pe litoralul nostru care oferă astfel de servicii se pot număra pe degete.

Din mai multe motive, inclusiv prețurile accesibile, în minivacanța de 1 Mai, pe litoral sunt așteptați circa 40.000 de turiști. Nimeni nu îi poate număra exact, dar vorbim despre o estimare bazată pe biletele vândute de către agențiile de turism. „Cele mai căutate trei stațiuni sunt Mamaia, Eforie Nord și Vama Veche”, spune Anca Nedea. Surpriza este Eforie Nord, care începea să fie ocupată de la mijlocul lunii iunie. Cea mai mare parte a turiștilor aleg Mamaia. Vama Veche are un specific, circa 70% din cei care o vizitează sunt în tranzit, nu se cazează acolo.

Mamaia, pregătită

Autoritățile locale spun că sunt pregătite pentru numărul mare de turiști. Primarul Constanței a afirmat, într-o conferință de presă, că Mamaia are tot ce îi trebuie pentru deschiderea sezonului estival. „Stațiunea Mamaia este curată, sigură, pregătită şi are un program de evenimente cu care aşteaptă toţi românii – şi nu doar românii. Avem un calendar de evenimente extrem de dinamic şi veţi avea ce face în staţiunea Mamaia. Telegondola funcţionează, autobuzele etajate funcţionează, din ce ştiu toate unitățile de cazare au început să-şi amenajeze inclusiv locurile de joacă pentru copii. De asemenea, să nu uităm că Mamaia, spre deosebire de alte staţiuni dedicate, are în spate un oraş puternic şi frumos aşa cum este Constanța. Aşteptăm din ce în ce mai mulţi turişti, suntem pregătiţi, avem salvamari, este curat, operatorii economici – şi vreau să le mulţumesc – parcă mai mult ca altădată şi-au unit eforturile şi au venit şi şi-au făcut curat. Sunt convins că vom avea o minivacanţă reuşită şi plină de momente de neuitat pentru toţi cei ce ne vor trece pragul”, a afirmat primarul. Acesta a mai spus că în Mamaia vor veni cel puțin 20.000 de turiști, atrași în special de cluburile din nordul stațiunii și de festivalul de muzică electronică Sunwaves. 

DELTĂ. Circa 10.000 de turiști

Un număr important de turiști va ajunge în aceste zile și în Delta Dunării. Preşedintele Asociaţiei Patronale Tulcea-Delta Dunării, Daniel Iluşca, estimează că în minivacanţa de 1 Mai în această destinaţie vor fi peste 10.000 de vizitatori. Acesta apreciază că Delta Dunării va avea un nou sezon foarte bun şi în acest an, după creşteri consistente de 20-25% în ultimii ani, ca urmare a eforturilor  intense de promovare.

Comentarii