31.4 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăEconomieVeste bună pentru studenți. Își pot găsi mai ușor job

Veste bună pentru studenți. Își pot găsi mai ușor job

Institutul de Studii Financiare și Academia de Studii Economice București, parteneriat pentru pregătirea studenților în domeniul actuariatului. Specializarea actuarială este tot mai prezentă în anunțurile de angajare ale marilor companii, iar în România pregătirea academică în acest domeniu s-a extins datorită unui parteneriat între Institutul de Studii Financiare (ISF) și Academia de Studii Economice (ASE) București.

Studiile actuariale pregătesc studenții pentru gestionarea riscurilor multiple care pot apărea în interiorul organizațiilor de dimensiuni diferite. Un expert în acest domeniu are o înțelegere profundă a finanțelor, economiei și a oamenilor, putând analiza modul în care acestea vor evolua în viitor.

Un actuar lucrează de obicei în industria asigurărilor. Ei sunt consultați cu privire la aspectul primelor de asigurare pe baza istoricului deținătorului poliței. Stabilesc cât de mult trebuie să plătească pentru diverse tipuri de asigurări proprietarul unui vehicul, case sau companie. De asemenea, lucrează cu corporații, fiind suport în procesele de creștere și luare a deciziilor prin analiza riscurilor lor financiare.

 

La nivel internațional, se întâlnesc tot mai mulți actuari care lucrează pentru o gamă largă de companii dinamice. Abilitățile cheie ale actuarilor sunt la mare căutare în mai multe industrii – în special în tehnologie.

Pe piața americană, salarizarea mediană pentru un specialist actuar depășea 110.000 de dolari la nivelul anului 2020. Perspectiva de creștere a locurilor de muncă este de 18% până la finalul acestui deceniu.

În acest context favorabil pentru profesie, ISF și ASE București anunță sesiunea de Admitere 2021 la programe de master, în perioada 23 – 27 iulie, inclusiv pentru programul de Master de Tehnici Actuariale – seria a XVI-a.

Programul de master TACT este singurul program de studii specializate care oferă recunoașterea a trei din cele șase examene de bază din partea „Institute and Faculty of Actuaries” din Marea Britanie. 

Masterul are suportul strategic al Asociației Române de Actuariat din anul 2005. Până în prezent au absolvit 15 serii de studenți, iar gradul de angajabilitate al absolvenților a fost de 95%.

Investiția în formare și îmbunătățirea abilităților este importantă pentru specializarea actuarială, iar curicula complexă a unui master va rafina cunoștințele unui expert în domeniu.

Masterul TACT are o structură modulară, iar cursurile au loc în intervalul 18.00 – 21.00. Experți din piața de asigurări, management de risc și investiții vor avea oportunitatea să prezinte studenților din experiența lor profesională.

Admiterea la master se realizează integral online, pe pagina https://admitere.ase.ro/ . Înscrierea se face în ordinea punctajelor obținute la interviu. Aceasta constă într-o probă orală bazată pe o tematică specifică pentru care trebuie parcurs un volum de informații întins pe maxim 50 de pagini.

 

Cele mai citite

Bacalaureat de toamnă: proba la alegere a profilului

Candidaţii la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat vor susţine astăzi proba la alegere a profilului şi specializării - probă scrisă, potrivit...

Guvernul a aprobat rectificarea bugetară care mărește deficitul bugetar. Ce argumente aduce ministrul Finanțelor

În ședința de joi, 18 august, Guvernul a aprobat rectificarea bugetară care mărește deficitul bugetar al României. Această decizie, care implică creșterea îngrijorătoare a deficitului,...

Activitățile casnice în aer liber: 6 beneficii pentru sănătatea fizică și psihică

O viață activă are un impact pozitiv covârșitor asupra stării de sănătate fizice și mintale, confirmat de altfel de către specialiști. În acest articol...
Ultima oră
Pe aceeași temă