Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Usuleţii panda gemeni născuţi la Zoo Berlin învaţă să meargă VIDEO

Doi pui de panda gemeni de la Grădina Zoologică din Berlin au intrat în următoarea etapă importantă a vieţii lor, la mai puţin de trei luni după ce au venit pe lume.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 29.11.2019 - 14:49

Povestea celor două vedete poate fi urmărită în rîndurile ce urmează și în imaginile publicate de Grădina Zoologică.

Cei doi ursuleți se simt bine la cele trei luni și deja învață să meargă. Ei încearcă să se susţină pe picioarele din spate, până în prezent fără mare succes. Obosesc repede, nu rezistă prea mult timp în cele patru lăbuțe. În schimb, cele două vedete ale Grădinii zoologice din Berlin urmăresc cu mare atenție obiectivul camerei de filmat, cu mici vociferări și multă răbdare.

Obosiți peste măsură după cei câțiva pași pe care reușesc să îi facă, se lungesc pe jos, preferând să doarmă sau să mănânce. La adăpostul căldurii materne, bineînțeles. Imaginile de mai jos vorbesc de la sine.

 Cei doi ursuleți preferă să doarmă mai tot timpul:

Cei doi pui de panda uriaș de la Grădina Zoologică din Berlin, Germania, au venit pe lume la sfârșitul verii. A fost prima dată când la Grădina zoologică din Berlin s-au născut urşi panda, după ce un exemplar de panda gigant, femelă, a fost împrumutat Germaniei de către China.

Meng Meng („Vis Dulce”, în limba chineză), o femelă de panda uriaș, i-a născut pe cei doi pui pe 31 august, la interval de aproximativ o oră unul de celălalt. După ce l-a născut pe primul pui, Meng Meng l-a plasat pe acesta pe abdomenul ei, pentru a-l încălzi. La scurt timp după, s-a născut și cel de-al doilea pui.

Deocamdată, puii nu vor fi prezentați publicului. Totuși, Grădina zoologică oferă permanent „informații foto și video” despre fiecare etapă a vieții celor doi ursuleți-vedetă, care pot fi urmărite pe paginile de socializare. Conducerea Grădinii zoologice speră că cei doi pui vor putea fi prezentaţi publicului la începutul anului viitor. 

China împrumută perechi de urşi panda unor grădini zoologice timp de 15 ani în condiţii stricte, principalul obiectiv fiind acela de a asigura procrearea speciei.

Comentarii

loading...