Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Mihai Diac

Un vin din Dobrogea va avea denumire protejată la nivelul UE

Comisia Europeană a aprobat cererea de înscriere a vinului „Adamclisi” din România în Registrul denumirilor de origine protejate (DOP), a anunțat, joi, Reprezentanța Comisiei Europene la București.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

30.07.2020 - 16:31

Comisia Europeană a aprobat o nouă denumire de origine protejată (DOP) pentru România, a anunțat Reprezentanța Comisiei Europene la București.

Potrivit unui comunicat de presă difuzat joi, Comisia Europeană a aprobat cererea de înscriere a vinului „Adamclisi”, originar din Dobrogea, în Registrul denumirilor de origine protejate (DOP).

„Adamclisi” este o denumire care se referă la vinuri albe, roze și roșii produse într-o zonă viticolă foarte veche din regiunea Dobrogei. Datorită caracteristicilor pedologice și climatice, vinurile produse în zonă au arome în general fructate și corpolență medie.

Această nouă denumire, Adamclisi, se va adăuga celor 1.170 de denumiri de origine protejate vinicole deja înregistrate la nivelul UE. Numărul vinurilor românești protejate la nivelul UE (cu codurile DOP, IGP, IG) a ajuns, în acest moment, la 53.

Produsele cu certificarea DOP sunt cele care au cea mai puternică legătură cu regiunea din care provin. Alte certificări mai sunt indicație geografică protejată (IGP) sau indicație georgrafică (IG).

Comentarii