8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăEconomieUn sfert dintre angajatori ar vrea să recruteze studenţi până la finele...

Un sfert dintre angajatori ar vrea să recruteze studenţi până la finele anului

Jumătate dintre angajatori estimează că vor scoate la concurs până la 10 poziţii noi pentru care vor recruta exclusiv studenţi, în lunile care au mai rămas din 2018. Alţi 23% vor să scoată la concurs între 10 şi 20 de poziţii noi pentru studenţi, arată un studiu efectuat de platforma de recrutare BestJobs, pe un eşantion de 320 de companii mici, medii şi mari din România. Pentru fiecare poziţie deschisă, companiile caută să angajeze între 1 şi 5 studenţi. Cele mai multe job-uri vor fi în domenii precum customer service (25%), logistică şi producţie (16%), vânzări (10%), marketing şi comunicare (8%), dar şi în sectoare mai complexe, precum inginerie (9%) şi IT (9%). 

 

Angajatorii nu sunt dispuşi să ofere program flexibil 

Chiar dacă angajatorii îţi doresc forţă de muncă tânără, nu sunt dispuşi să ofere un program de lucru flexibil celor care vor să-şi continue studiile. Cei mai mulţi angajatori (62%) spun că recrutează studenţi pe un program de lucru full-time şi doar 19% dintre companii menţionează un program flexibil sau part-time (19%).

În ceea ce priveşte formarea profesională a noilor candidaţi, cele mai multe companii (60%) aleg să le ofere angajaţilor studenţi training-uri cu specialişti din cadrul companiei, în timp ce 16% oferă cursuri de specializare mai complexe, în afara companiei. Doar 1% dintre angajatori oferă angajaţilor lor oportunităţi de a-ţi completa studiile cu programe de masterat, doctorat sau cursuri de management plătite. 

 

Studenţii cer salarii între 2.000-3.000 lei 

Cei mai mulţi angajatori (44%) spun că pretenţiile salariale ale studenţilor variază între 2.000 şi 3.000 de lei pentru un job full-time şi fără experienţă anterioară în domeniu. Alte 36% dintre companii declară că studenţii acceptă şi salarii între 1.000 şi 2.000 de lei.

Despre pachetul salarial oferit candidaţilor studenţi, peste jumătate dintre angajatori (51%) spun că acesta este similar cu al angajaţilor cu o poziţie similară, dar cu studiile finalizate. În acelaşi timp, 19% dintre companii spun că oferă un salariu cu până la 10% mai mic studenţilor, în timp ce 13% oferă chiar şi cu 25% mai puţin decât în cazul unui angajat cu studii finalizate.

Cele mai citite

Erdogan este într-o vizită în Irak pentru dezvoltarea relațiilor economice dintre cele două țări

Președintele Turciei, RecepTayyip Erdogan este în Irak, prima vizită din 2011 a unui lider turc în această țară, potrivit rfi.ro. Subiectele discuțiilor dintre cei...

S-a întors iarna în România! Cod galben de ninsori însemnate cantitativ în zona montană din 14 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de ninsori însemnate cantitativ pentru Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură, valabilă până mâine...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă