6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieUn gigant, prezent şi în România, vrea să renunţe la sute de...

Un gigant, prezent şi în România, vrea să renunţe la sute de angajaţi

Subsidiara a discutat despre această decizie, adăugând că a depus o cerere de „prevenire a crizei” către guvern, potrivit surselor citate de Bloomberg.

Carrefour a declarat săptămâna trecută că a depus aplicaţia de criză la ministerul muncii, ceea ce îi permite să reducă cheltuielile cu forţa de muncă. Ofiţerul de presă al companiei a transmis că este prea devreme să confirme numărul oamenilor care vor fi concediaţi.

Armando Cavalieri, şeful Federaţiei pentru Comerţ şi Muncitori din Servicii, a spus că sindicatul se va întâlni cu compania şi cu guvernul luni. Guvernul trebuie să aprobe aplicaţia de criză pentru ca aceasta să fie valabilă.

Al doilea cel mai mare lanţ de supermarketuri din Argentina a raportat pierderi în ultimii trei ani din cauza unei reveniri dificile ale economiei ţării, care i-a împins pe consumatori către retailerii online şi către retailerii de tip en-gross, care oferă reduceri substanţiale.

În luna februarie, CFO-ul Carrefour a dat vina pe „situaţia economică dificilă” din Argentina. De asemenea, liderul de piaţă Cencosud SA, cel mai mare operator de supermarketuri din Argentina, a spus că cererea redusă a dus la un declin al vânzărilor anul trecut.

În timp ce inflaţia în Argentina a scăzut cu 25% anul trecut, consumul este încă redus ceea ce loveşte în lanţurile de supermarketuri. Consumul a sczăut cu 3,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Lanţul francez a intrat pe piaţa din Argentina în 1982 şi este al patrulea cel mai mare angajator privat, cu aproximativ 20.000 de angajaţi.

Compania plănuieşte să transforme 16 hypermarketuri în magazine de tip en-gross, unde clienţii pot obţine reduceri mai mari.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă