Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un focșănean a fost scos dator pentru restanțe la Fisc de 178 de ani

Conform somației emise pe 15 noiembrie de către Serviciul de Impozite și Taxe Locale al Primăriei Focșani, datoria lui Corneliu Bercariu durează din 1900 până în decembrie 2078.

Share

Marian Garleanu 0 comentarii

Actualizat: 03.12.2017 - 21:20

Datornicul Corneliu Bercariu, în vârstă de 58 de ani, a precizat ironic că e bucuros că a trecut cu bine prin Răscoala din 1907 și cele două războaie mondiale, dar mai ales că are șanse de a-l prinde și pe al treilea. Valoarea somației de plată emise de Serviciul de Impozite și Taxe Locale se ridică la suma de 1.682 lei.

„Acum câteva zile am primit extrasul de cont, somația de la Primărie prin care mi se pune în vedere să plătesc o sumă de 1.682 lei ce ar reprezenta impozit pe mijloace de transport, dar ceea ce m-a surprins în mod neplăcut este că mi se impută acest impozit pe perioada de la 1 ianuarie 1900 până la 31 decembrie anul 2078. În concluzie, eu trăiesc în Focșani din anul 1900, probabil că am trecut prin Primul și prin al Doilea Război Mondial și probabil am să îl prind și pe cel de-al treilea război mondial. Este impozitul aferent unei mașini, dar eu știu și, la începutul fiecărui an, am grijă și îmi plătesc toate impozitele pe care le datorez UAT Focșani și consider că este probabil o neatenție, o eroare, o lucrare făcută în grabă și fără responsabilitate de către angajații Primăriei Focșani. Nu am făcut încă niciun demers, urmează să merg la Primărie și să văd despre ce impozit este vorba, datorat încă din anul 1900”, a precizat ironic Corneliu Bercariu, care este și executor judecătoresc.

A fost o eroare

Reprezentanții Primăriei Focșani au transmis presei un punct de vedere scris despre situația datornicului din 1900, punct de vedere semnat de Meluș Nazîru, șef peste Taxe și Impozite locale de peste 21 de ani.

„Având în vedere acțiunea anuală de inventariere a creanțelor fiscale stabilită în baza prevederilor Legii Contabilității nr. 82/1991, Primăria Municipiului Focșani emite anual extrase de cont cu obligațiile de plată ale contribuabililor către bugetul local. Contribuabilii care sunt nemulțumiți de situația prezentată în extrasul de cont sau care au nelămuriri privind modul de calcul se pot adresa în scris către Primăria Municipiului Focșani, Serviciul de Impozite și Taxe Locale. Dintr-o regretabilă eroare, în anul 2017, aplicația informatică de gestiune a impozitelor și taxelor locale a menționat în extrasele de cont ce cuprind obligațiile de plată către bugetul local ca perioadă de referință data de 01.01.1900-31.12.2078. Perioada menționată mai sus nu influențează în niciun fel modul de calcul al impozitelor și taxelor sau soldurilor evidențiate în extrasele de cont”, se arată în răspunsul trimis presei.

Comentarii

loading...