15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieUn Brexit fără acord ar duce la pierderi de miliarde de euro

Un Brexit fără acord ar duce la pierderi de miliarde de euro

Vor fi pierderi în valoare de miliarde de euro care vor apărea în condiţiile unui Brexit fără acord, opririle de producţie urmând să coste 50.000 de lire sterline pe minut numai în Marea Britanie, transmite Reuters, via Wall-Street.ro.

Marea Britanie urmează să iasă din UE la data de 31 octombrie însă companiile sunt din ce în ce mai îngrijorate cu privire la lipsa de progrese înregistrate de premierul Boris Johnson spre un nou acord de retragere care să înlocuiască precedentul acord negociat de Theresa May, pe care Parlamentul britanic l-a respins de trei ori, scrie Agerpres.

Asociaţia furnizorilor europeni de componente auto şi alte 17 asociaţii naţionale, au tras un semnal de alarmă asupra consecinţelor unui Brexit fără un acord de divorţ asupra unei industrii care regrupează 13,8 milioane de angajaţi în Uniunea Europeană, incluzând Marea Britanie, sau 6,1% din forţa de muncă totală.

“Plecarea Marii Britanii din UE fără un acord ar declanşa o modificare fundamentală a condiţiilor de tranzacţionare, cu tarife în valoare de miliarde euro care ameninţă să afecteze alegerile consumatorilor pe ambele maluri ale Canalului Mânecii”, se arată în comunicatul de presă publicat luni. “Sfârşitul comerţului fără bariere ar putea provoca întreruperi modelului de funcţionare de tip just-in-time al industriei auto, costul unui singur minut de oprire a producţiei numai în Marea Britanie fiind de 50.000 de lire sterline (54.700 de euro)”, se mai arăta în comunicat.

Dacă cele două părţi vor reveni la regulile de tranzacţionare practicate în cadrul Organizaţiei Mondiale a Comerţului, organizaţiile avertizează că cea mai probabilă consecinţă a unui Brexit fără acord va fi un plus de 5,7 miliarde euro la schimburile comerciale cu automobile între UE şi Marea Britanie.

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă