7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăEconomieUE ne cere să oprim exportul oilor la "Festivalul Sacrificiului", în Arabia...

UE ne cere să oprim exportul oilor la “Festivalul Sacrificiului”, în Arabia Saudită, Daea spune nu

70.000 de oi urmează să fie încărcate pe nava Al Shuwaikh, deţinută de compania Kuweit Livestock Transport & Trading (KLTT), cunoscută şi sub numele de Al Mawashi, şi vor fi transportate către Kuweit, Qatar şi Emiratele Arabe Unite, unde are loc în luna august “Festivalul sacrificiului”.

 

Nu e prima oară

Solicitatea comisarului european, care a postat scrisoarea către Daea pe Twitter, survine unei sesizări din partea organizaţiilor care luptă pentru drepturile animalelor, precum Eurogroup for Animals.

Comisarul spune în scrisoare că animalele vor fi expuse unor temperaturi extreme, iar prevederile legale din domeniu interzic transportul acestora în astfel de condiţii.

În scrisoare, comisarul precizează că a mai atras atenţia autorităţilor române asupra unor astfel de situaţii, şi că a primit asigurări că legislaţia română va fi modificată pentru a preveni astfel de situaţii.

 
 
Încălcări ale drepturilor animalelor

KLTT este un mare exportator de ovine din Australia, iar anul trecut a fost subiectul unui scandal major adus în atenţia mass-media de către Animals Australia.

Această companie are un istoric plin de încălcări ale drepturilor animalelor şi este responsabilă pentru decesele în timpul transportului naval a peste un milion de animale, arată un raport al https://www.eurogroupforanimals.org, conform Mediafax.

 

Daea: Nu oprim exportul

Petre Daea a afirmat, după ce i s-a cerut de către Comisia Europeană să oprească exporturile de ovine către statele arabe, că nu va face acest lucru.

Acesta a explicat că legea este respectată, fermierii români au depus eforturi pentru a creşte ovinele la greutatea cerută, acestea sunt solicitate pe pieţele externe şi nu are niciun motiv pentru care să oprească exportul animalelor.

Ministrul a adăugat că preşedintele ANSVSA (Autoritatea Naţională Sanitar Vetereinară şi pentru Siguranţa Alimentelor) se află în portul Constanţa şi verfică situaţia.

Cea care este responsabilă de transportul ovinelor şi de modul în care acestea sunt conduse la destinaţie este firma de transport care acceptă condiţiile exportatorului.

Petre Daea a mai afirmat că România exportă milioane de ovine pe an, respectând toate legile în vigoare.

Cele mai citite

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă