Turismul rural a captat cel mai mare număr de locuri de cazare

170.000 de turişti şi-au petrecut Revelionul 2019/2020 în ţară, cu 2,5% mai mult decât în anul precedent, şi au cheltuit aproape 44 de milioane de euro.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 06.01.2020 - 15:15

Este o creştere cu 10%, comparativ cu anul anterior, conform estimărilor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). În acest an, de Revelion, bugetarii au avut două zile libere în plus, 27 decembrie şi 3 ianuarie.

Turiştii români s-au bucurat de un sejur prelungit de patru - cinci zile, în destinaţii interne sau externe. Numărul turiştilor nu a crescut semnificativ comparativ cu anul trecut, însă prezenţa voucherelor de vacanţă a compensat lipsa zăpezii din unele staţiuni din ţară.

"România rămâne principala opţiune de vacanţă atât a turiştilor români, dar şi a unui număr din ce în ce mai mare de turişti străini, care au început să ia în calcul ţara noastră, ca destinaţie de Revelion”, a declarat primvicepreşedintele FPTR, Dragoş Răducan.

Tarifele de cazare accesibile, mâncarea mai ieftină decât oriunde în destinaţiile concurente şi distribuirea voucherelor de vacanţă au ajutat la majorarea numărului de turişti.

Cu toate acestea, vremea caldă, anormală pentru această perioadă, a scăzut cererea pentru destinaţiile de schi interne şi externe, a spus acesta.

"România rămâne principala opţiune de vacanţă atât a turiştilor români, dar şi a unui număr din ce în ce mai mare de turişti străini." Dragoş Răducan, FPTR

Ca în fiecare an, destinaţiile cu tradiţie au fost cele mai solicitate, înregistrându-se, la nivel naţional, o creştere a numărului de turişti cu 2,5% faţă de anul trecut.

Cel mai mare număr de locuri vândute de Revelion s-a înregistrat în turismul rural: 58.500 de turişti şi-au petrecut noaptea de Revelion la pensiuni, cu 2,6% mai mulţi faţă de anul trecut. În aceste destinaţii, s-au înregistrat sejururi de până la cinci nopţi, datorită pachetelor consistente de servicii.

 

Balnearul, în scădere

Staţiunile balneare au găzduit de sărbătorile de iarnă peste 25.600 de români, în scădere cu 9,3% faţă de anul trecut. Creşteri s-au înregistrat în zonele montane, unde 49.300 de persoane au optat să-şi petreacă vacanţa de Revelion la munte, ceea ce este cu 32,4% mai mult faţă de anul trecut. Principalele staţiuni montane au fost arhipline în această perioadă.

Pentru ofertele de Revelion ale hotelurilor din marile oraşe ale României, au plătit peste 31.500 de persoane, adică aproximativ acelaşi număr ca şi în anul anterior.

Comentarii