10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăEconomieTrump: SUA ar trebui să înceapă să manipuleze valoarea dolarului

Trump: SUA ar trebui să înceapă să manipuleze valoarea dolarului

Trump a afirmat într-un mesaj postat pe Twitter că dacă SUA vor acţiona, americanii vor continua “să fie tonţi care stau şi se uită politicos în timp ce alte ţări continuă să-şi joace propriile jocuri – aşa cum au făcut de atâţia ani”.

 

Nu sunt primele acuzaţii

Departamentul Trezoreriei a anunţat în luna mai că nicio ţară nu îndeplineşte criteriile privind manipularea monetară, însă a inclus China şi alte opt ţări pe o listă de supraveghere.

În luna iunie, preşedintele SUA l-a acuzat pe Mario Draghi, guvernatorul Băncii Centrale Europene (BCE), de manipularea monedei euro, din cauza planului de prelungire a programului de relaxare cantitativă.

O valoare mai scăzută a dolarului ar stimula exporturile americane, însă ar putea determina investitorii străini, ce ajută la finanţarea datoriei federale, să renunţe la investiţiile în SUA din cauza riscului deprecierii monedei americane care le-ar scădea profiturile.

Mesajul lui Trump nu pare să fi avut vreun impact asupra pieţelor valutare, însă situaţia s-ar putea schimba dacă Secretarul Trezoreriei din SUA, Steven Mnuchin, ar începe să ameninţe că va lua măsuri de reducere artificială a valorii dolarului.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă