Foto: Mihai Diac

Trenul - cel mai potrivit mijloc de transport pentru asigurarea distanţei sociale

În această perioadă dificilă, trenul rămâne mijlocul de transport cel mai potrivit pentru asigurarea distanţei sociale, anunță un comunicat al companiei CFR Călători.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.04.2020 - 21:28

"În această perioadă dificilă, trenul rămâne mijlocul de transport cel mai potrivit pentru asigurarea distanţei sociale. Datorită spaţiilor interioare generoase pe care le oferă vehiculele feroviare, am constatat o reorientare a călătorilor, care renunţă la alte moduri de transport şi preferă calea ferată", anunță, duminică, un comunicat de presă al companiei CFR Călători.

Pentru asigurarea distanţei sociale, în trenuri se aplică regula "un loc liber, un loc ocupat". Această regulă se aplică şi la vagoanele de dormit şi cuşetă. "Măsura este luată pentru a preveni răspândirea infecţiei cu COVID 19 şi pentru a asigura un transport în condiţii de siguranţă pentru pasagerii noştri şi personalul propriu", se menţionează în comunicatul companiei CFR Călători.

CFR Călători a suplimentat și suplimentează capacitatea de transport cu vagoane clasă, iar pe perioada sărbătorilor pascale si pentru vagoane de dormit și cușetă, pentru a asigura mai mult spațiu între călători și pentru evitarea aglomerării trenurilor. Acolo unde există această tendință sunt introduse vagoane suplimentare, pentru a asigura respectarea principiului ”un loc liber, un loc ocupat”.

Comentarii