21.5 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăEconomieTrei sferturi dintre români vor o mașină ecologică dar spun că țara...

Trei sferturi dintre români vor o mașină ecologică dar spun că țara nu e încă pregătită

Trei sferturi dintre români ar vrea să cumpere o mașină electrică sau hibrid dar consideră că România nu e încă pregătită să ofere condițiile necesare pentru exploatarea unei asemenea mașini.

Aceste date sunt prezentate într-un recent sondaj realizat de Reveal Marketing Research.

Potrivit acestui studiu, peste jumătate dintre cetățenii români, adică 51 la sută, au declarat că ar lua în considerare să achiziționeze o mașină hibrid. Pe de altă parte, 28 la sută dintre români își exprimă dorința de a trece la o mașină electrică.

Cu toate acestea, 85% dintre români consideră că România nu este încă pregătită cu infrastructura necesară mașinilor electrice (principala problemă fiind stațiile de încărcare insuficiente).

La sondajul realizat de Reveal Marketing Research, doar 21 la sută dintre persoanele chestionate au declarat că vor rămâne mereu la o mașină tradițională – cu motor pe motorină sau pe benzină.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă