16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieToyota investeşte în construcţia unei fabrici de vehicule electrice în China

Toyota investeşte în construcţia unei fabrici de vehicule electrice în China

Investiţia va fi realizată în colaborare cu partenerul local FAW Group, potrivit unui document de la autorităţile locale, citat de Reuters, via News.ro.

Fabrica va avea o capacitate de producţie de 200.000 de vehicule pe an, arată documentul de la China-Singapore Tianjin Eco-city.

Vehiculele din China care folosesc surse noi de energie includ vehicule cu baterie, hibride şi cu celule de carburant.

Toyota a refuzat să comenteze, dar a precizat într-un comunicat că priveşte China ca fiind una dintre cele mai importante pieţe ale companiei şi că analizează permanent diferite măsuri în China pentru a satisface necesarul de dezvoltare a afacerilor în această ţară.

Anul trecut, Toyota a vândut în China 1,62 de milioane de automobile Toyota şi Lexus, în creştere cu 9%, chiar dacă piaţa a înregistrat un declin de 8,2%.

Grupul japonez îşi extinde totodată capacitatea de producţie a companiei sale mixte din Guangzhou, pe care o deţine cu un alt partener local, GAC.

Cele mai citite

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă