Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Teodorovici: Viziunea economică din ultimii ani a fost bine fundamentată

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, că România, pentru a ajunge economiile dezvoltate ale UE, trebuie să devin un actor important în regiune şi în plan european, adăugând că viziunea guvernamentală din ultimii ani se reflectă în creşterea economică.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 13.02.2019 - 17:33

„Viziunea României pentru anul 2019 este gândită într-un context mai amplu: pe de o parte, un context macroeconomic european şi mondial marcat de creşterea gradului de buget, tensiuni comerciale internaţionale şi evetualele efecte ale ieşirii Marii Britanii din familia europeană. Avem obiective strategice cuprinse în programul de guvernare 2018 – 2020, unde ne-am asumat o creştere economică sustenabilă şi inclusivă, care să susţină dezvoltarea unei societăţi echilibrate, şi reducerea decalajelor sociale. Dorim să asigurăm cu success preşedinţia României la Consiuliul UE. România este deja apreciată de eficienţa şi pragmatismul cu care reuşeşte să rezolve dosarele aflate pe agenda europeană.”, a afirmat Eugen Teodorovici, în plenul reunit de miercuri al Parlamentului, unde aleşii dezbat proiectul de buget pentru 2019.

El a punctat că România nu mai are timp de pierdut şi că economia trebuie să crească mai rapid decât celelate state membre ale UE.

„Toţi trebuie să înţelegem un lucru destul de important. Pentru a ajunge economiile dezvoltate din UE, România trebuie să crească mai rapid decât acestea, pentru a deveni un actor important în regiune şi în plan european. România trebuie să se dezvolte într-un ritm alert şi sustenabil. Chiar nu mai avem timp de pierdut. Astfel, proiectul de buget este configurat pe o creştere economică de 5,5% prevăzută pentru 2019 şi un ritm mediu anual de 5,5% pe întreg orizontul de timp 2020- 2022. Această creştere este semnificativ mai mare decât cea estimată la nivelul UE, în condiţiile de încetinire la nivel european, care va continua şi in umrătorii doi ani, conform prognozei comisiei Europene. O asemenea performanţă demonstrează că viziunea economică din ultimii ani a fost bine fundamentată”, a punctat ministrul.

Ministrul de Finanţe a făcut aceste precizări la dezbaterile generale din plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului pe proiectul de buget pe 2019. Dezbaterile vor continua joi, urmând ca votul final să fie dat vineri, în plenul reunit.

 

Comentarii

loading...