13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieTeodorovici spune că vineri va fi dată o HG, nu rectificarea bugetară

Teodorovici spune că vineri va fi dată o HG, nu rectificarea bugetară

Prin această nouă hotărîre de guvern, se vor aloca 1,4 miliarde de lei pentru funcţionarea UAT (unităţilor administrativ-teritoriale). Prima rectificare bugetară de anul acesta a avut loc pe 17 august, acum o lună şi jumătate, în baza Ordonanţei nr. 12/2019.

“Este o alocare de fonduri în baza Ordonanţei 12, care se referă la rectificarea bugetară către UAT”, a explicat Teodorovici. Demnitarul a spus că este vorba despre „cele 1,4 miliarde de lei, pe care le-am menţionat de mai multe ori şi care se distribuie către UAT. Nu este o rectificare, este o hotărâre de guvern, care va avea o anexă cu toate comunităţile locale şi cu sumele”.

Rectificarea bugetară de vineri este o simplă HG de alocare de fonduri pentru unităţile administrativ-teritoriale.

Orlando Teodorovici a detaliat chestiunea: „Au fost discuţii şi cu o parte din comunităţile locale, dar noi am colaborat foarte mult cu colegii din teritoriu de la finanţele publice locale, pentru că dânşii, practic, au centralizat din fiecare judeţ în parte şi au trimis către centru situaţia centralizată. Este nevoie de o hotărâre de guvern, pentru că ordonanţa privind rectificarea asta prevede: prin hotărâre de guvern se alocă fondurile necesare comunităţilor locale”.

Potrivit ministrului, prin această hotărâre de guvern sunt acordate sumele necesare funcţionării comunităţilor locale. Ar fi vorba despre salarii, partea socială legată de persoanele cu dizabilităţi, însoţitori.

 

Fără legătură cu moţiunea

Teodorovici a menţionat că HG va fi adoptată indiferent de rezultatul moţiunii de cenzură: “Nu are nicio legătură cu moţiunea. E suma care se ştie foarte clar. Sumele acestea se distribuie către UAT fără nici un fel de preferinţă. Sunt principii foarte clare care se aplică orizontal. Sumele se distribuie total transparent, în toate comunităţile locale”.

Ministrul a completat că se lucrează şi la proiectul bugetului de stat pe anul 2020 şi la cea de-a doua rectificare bugetară din anul 2019. “Pregătim şi bugetul pe 2020. Rectificarea de toamnă, în fine, analize se fac. Undeva în cursul lui noiembrie. Şi anul trecut tot aşa am făcut-o. Aceasta este perioada celei de-a doua rectificări”, a adăugat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă