Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Teodorovici: Parlamentul trebuie să înceapă educaţia financiară

Parlamentul este „primul de la care trebuie începută educaţia financiară”, a declarat vineri ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, menţionând că administraţia publică „este îmbătrânită”.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 16.03.2018 - 14:27

„Am mai spus şi o să spun şi aici, deşi mi-am atras o serie de critici: primul nivel de la care trebuie începută educaţia financiară este chiar Parlamentul. Am avut chiar astăzi o întrunire cu delegaţia FMI în România, şi una dintre concluzii a fost că este nevoie de educaţie financiară la toate nivelurile”, a spus ministrul Finanţelor, la conferinţa „Incluziunea financiară, de la vorbe la fapte” - eveniment organizat în cadrul proiectului „Global Money Week”.

„Administraţia publică românească este îmbătrânită, şi nu mă refer la îmbătrânirea în sensul biologic. Este îmbătrânită ca atitudine şi ca disponibilitate de a schimba lucrurile, de a se adapta la schimbări”, a mai spus Eugen Teodorovici.

Oficialul Finanţelor a amintit că zilele trecute a chemat un tânăr liceean pentru „a lucra împreună la cabinetul de ministru”, însă acesta i-a răspuns „mă mai gândesc, analizez”. „Am chemat un tânăr, elev de liceu, să lucrăm împreună la cabinetul ministrului, ca să vadă cum merg lucrurile şi cum se văd din acea poziţie; mi-a răspuns - mă gândesc, analizez... Vedeţi, e uşor să stai de-o parte, e uşor şi să arăţi cu degetul, e mai greu să acţionezi şi să fii de cealaltă parte a mesei, dar eu vă invit să nu mai staţi în această letargie”, a spus Eugen Teodorovici.

Proiectul „Global Money Week” („Săptămâna globală a banilor”) este destinat educaţiei financiare şi promovării conceptelor economice şi financiare în rândul tinerilor.

Comentarii