19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieTeodorovici, mândru de administraţia publică

Teodorovici, mândru de administraţia publică

“Preşedinţia română a fost un test pentru administraţia publică, care a demonstrat că poate face faţă oricărei provocări, la cel mai înalt nivel. Pe scurt, mandatul Preşedinţiei române a Consiliului Afacerilor Economice şi Financiare arată astfel: am depus un efort susţinut, am fost foarte eficienţi şi suntem gata pentru următorul mandat”, subliniază Eugen Teodorovici.

Potrivit Ministerului Finanţelor, obiectivele Preşedinţiei române la Consiliul Economic şi Financiare au fost consolidarea Uniunii Economice şi Monetare, întărirea Uniunii Bancare şi a Pieţelor de Capital, o impozitare echitabilă şi eficientă şi gestionarea echitabilă a bugetului UE.

Cele 15 dosare închise în mandatul României sunt InvestEU, Pachetul privind reducerea riscurilor în sectorul bancar, Produsul pan-european de pensii personale, Distribuţia transfrontalieră a fondurilor, revizuirea Regulamentului privind infrastructura pieţei europene şi supravegherea contrapărţilor centrale, Finanţarea sustenabilă (indici şi transparenţă), Revizuirea firmelor de investiţii, Obligaţiunile garantate, Listarea IMM-urilor, Revizuirea funcţionării actualului Sistem european de supraveghere financiară, FISCALIS, Amendarea Codului Vamal şi Creditele neperformante (aspecte procedurale).

În timpul mandatului României la Preşedinţia Consiliului UE, Ministerul Finanţelor Publice a organizat numeroase evenimente precum: Reuniunea informală a miniştrilor de economie şi de finanţe din Uniunea Europeană (Consiliul ECOFIN informal), din 5-6 aprilie 2019, la care au participat peste 40 de delegaţii, aproximativ 500 de persoane, cinci reuniuni formale ale Consiliului ECOFIN, Reuniunea comună a Grupului de experţi guvernamentali pentru achiziţii publice (EXPP) şi a Grupului de experţi în e-achiziţii (EXEP), Reuniunea Informală a Comitetului Bugetar, Conferinţa regională ‘Experienţa României şi a altor state membre în procesul de adoptare a acquis-ului comunitar în domeniul achiziţiilor publice – lecţii învăţate’ (Balcanii de Vest).

România a exercitat primul său mandat la preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019. 

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă