5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăEconomieTeodorovici, despre modificarea OUG 114: Categoric nu îi va mulţumi pe toţi...

Teodorovici, despre modificarea OUG 114: Categoric nu îi va mulţumi pe toţi cei direct interesaţi

În ceea ce priveşte sectorul bancar propunerea este una de substanţă, cu “calcule foarte bine fundamentate”, bazate pe datele Băncii Centrale, a spus Teodorovici, citat de Agerpres.

“Ordonanţa 114 se va modifica săptămâna viitoare. (…) Va fi o propunere de ordonanţă joi. Ce este foarte clar şi agreat cu toţi actorii din piaţă se va regăsi pe masa Guvernului pentru a se modifica această ordonanţă. Pe zona bancară este un accept”, a subliniat ministrul Finanţelor într-o conferinţă de presă.

Teodorovici a adăugat că “nu va fi un document care să-i mulţumească pe toţi cei implicaţi direct”.

“Categoric, nu o să fie un document care să-i mulţumească pe toţi, ca să zic aşa, cei direct interesaţi. Pe noi ne interesează foarte mult să mulţumim ceea ce înseamnă cetăţenii României, costuri mai mici la ce înseamnă împrumuturile în lei şi, desigur, pentru mediul de afaceri, finanţarea economiei reale. Asta a fost ceea ce noi am urmărit prin Ordonanţa 114 şi întărim prin aceste modificări pe care le vom face săptămâna viitoare”, a spus ministrul.

Conform lui Teodorovici, propunerile din noul text legislativ au la bază datele comunicate de Banca Centrală şi au fost transmise Băncii Central Europene.

“Sunt calcule foarte bine fundamentate, sunt doar datele primite de la Banca Centrală, pentru că dânşii deţin absolut toate datele legate de aceste dobânzi, media dobânzilor interbancare la toate intervalele de timp, deci este o propunere care efectiv are la bază elemente şi multe ca număr, ca substanţă, deci sunt propuneri fundamentate”, a precizat ministrul Finanţelor.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă